• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ocak 2023 14:07

Vali Memiş'e "aday olacak mısınız?" sorusu...

Vali Memiş'e
Vali Memiş milletvekili adayı olacağı şekildeki soruya tam bir siyasetçi gibi cevap verdi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Vali Memiş milletvekili adayı olacağı şekildeki soruya tam bir siyasetçi gibi ne "adayım" ne de "değilim" demeden cevap vermesi, "Kesinlikle aday olmayı düşünüyor ve istiyor" şeklinde yorumlandı. 

KARIŞIK

  
Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Okay Memiş, seçimlerde aday olacağı yönündeki sorulan bir soruya siyasileri aratmayan bir cevap verdi. Sözlerine “Eğer siyasetten maksat vatandaşa hizmet etmekse valilik görevinde vatandaşımıza hizmet etmeye gayret ediyorum" diyerek başlayan ve "Milletvekili olma gibi bir hırsım yok" diyerek de devam eden Vali Memiş, uzun bir değerlendirme yaptıktan sonra, "Böyle bir şeyin konuşulması gurur verici. Çok hassas bir konu. Bir teveccüh olabilir. Ben bunu büyüklerimizin takdirine bırakabilirim. Zamanın ne getireceğini bilmiyorum" dedi. 

Vali Memiş'in siyasileri aratmayan ustalıktaki cevabı, "Aday olmayı kesin olarak düşünüyor" şeklinde yorumlandı. Şimdi tartışma Vali Memiş'in adaylık için Erzurum'u mu yoksa memleketi Giresun'u mu tercih edeceği yönünde olacağa benziyor. 

Kentte eğitim, sağlık turizm ve ekonomiye dönük yapılan yatırımları anlatan Vali Memiş, gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.