• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Ekim 2022 15:19

Vali Memiş 6 gün sonra yalanladı. Peki Davutoğlu'na kim GELME dedi?

Vali Memiş 6 gün sonra yalanladı. Peki Davutoğlu'na kim GELME dedi?
Erzurum Tanıtım Günlerine, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun katılmasını “ O geliyorsa ben giderim” diyerek engellediği iddia edilen ve Gelecek Partisi İstanbul İl Teşkilatıyla tartışan Erzurum Valisi Okay Memiş sessizliğini bozdu

ERKHABER / ERZURUM - Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan Erzurum Tanıtım Günlerine, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun katılmasını “O geliyorsa ben giderim” diyerek engellediği iddia edilen ve Gelecek Partisi İstanbul İl Teşkilatıyla tartışan Erzurum Valisi Okay Memiş sessizliğini 6 gün sonra bozdu.

KARIŞIK

Vali Memiş, Erzurum basınına yaptığı açıklamada, yaşananlara adeta ateş püskürdü. Memiş, dün katıldığı bir programda gazetecilerle ayak üstü sohbet esnasında kendisini savundu. Çocuk Trafik Eğitim Parkında çocuklara verien eğitimi yerinde izleme programına katılan Vali Okay Memiş, program esnasında gazetecilerle ayak üstü sohbet etti. Sohbet esnasına gazeteciler Vali Memiş'e, ''Davutoğlu'nun tanıtım günleri açılış programına katılmasını engellediğiniz iddia edildi. Doğru mu?'' diye sordular. 

 

''SAYIN DAVUTOĞLU BAŞBAKANLIK YAPMIŞ BİR İSİM''

Vali Memiş soru üzerine bugüne kadar hiç açıklama yapma gereği duymadığı olayla ilgili açıklama yaparak, ''Kesinlikle yalan. Böyle birşey olabilir mi? Biz gelene 'gelme' diyecek kadar nezaketsiz insanlarmıyız!'' diye çıkıştı. Memiş, ''Sayın Ahmet Davutoğlu, daha önce AK Parti'de Milletvekilliği yapmış, bu ülkede Başbakanlşık yapmış bir isimdir.'' hatırlatmasını yaptı. 

"BİR KARGAŞAYA KURBAN GİTTİK"

Vali Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu devletin valisiyiz. Elbette devleti de ülkeyi de yönetenlere karşı bir sorumluluğumuz var. Ancak siyaset bizim çok dışımızda bir alan. Organizasyona İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsor, bunun bir hazırlık komitesi var. Biz bu açılışa giderken siyasi bir yapı olup olmadığını elbette sorduk. Ama 'şu gelsin, bu gelmesin' diye hiçbir beyanım olmadı. Ben alana girdiğim andan itibaren kalabalık bir grubun içinde kendimi buldum. Olayı anlamaya çalışırken sloganlar falan atıldı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanına gittim, O'da şaşkındı. Çünkü onun da böyle bir talebi olmadı. Anlayacağınız bir kargaşaya kurban gittik. Şu ana kadar bu konuda konuşmak istemedim. Çünkü biz devleti temsil ediyoruz. Bizim siyasi alana çekilmemiz doğru değil. Ancak temsil ettiğim kenti de böyle şeylerle anılmasını da doğru bulmam, ev sahipliği bizim için en kutsal durumların başında gelir” diye konuştu.

 

GÖZLER ERKON'A ÇEVRİLDİ

Valinin bu açıklamasından sonra gözler organizasyonu yapan ERKON yönetimine çevrildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na açılışa gelmemesi için kimin talepte bulunduğunun ERKON yönetimi tarafından açıklanması bekleniyor? 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.