• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Ekim 2018 11:51

Vali Azizoğlu'ndan kaymakamlara: Devletin kaynaklarını doğru yerlerde kullanın”

 Vali Azizoğlu'ndan kaymakamlara: Devletin kaynaklarını doğru yerlerde kullanın”
Ekim ayı Kaymakamlar toplantısında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, devletin kaynaklarının doğru yerlerde kullanılması konusunda ilçe kaymakamlarına ve daire müdürlerine talimat verdi.  

ERKHABER / ERZURUM - Ekim ayı Kaymakamlar toplantısında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, devletin kaynaklarının doğru yerlerde kullanılması konusunda ilçe kaymakamlarına ve daire müdürlerine talimat verdi.  
Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kaymakamlar toplantısı Erzurum Kongre binasında yapıldı. Tarihi kongre binasında düzenlenen toplantıya, Kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı. 

KARIŞIK


Yedi gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, ilk olarak Erzurum’da devam eden ‘Sıfır Atık’ projesi hakkında Çevre İl Müdürü İl Müdürü Rahmi Şenocak, slayt eşliğinde Vali Azizoğlu ve kaymakamları bilgilendirdi. Uygulamanın Erzurum’da sorunsuz devam ettiğini ifade eden Vali Azizoğlu, İlçe kaymakamlarına çalışmaları yakından takip etmeleri konusunda talimat verdi. 
Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar, tütünle mücadele hakkında bilgi verdi. Yeşilay ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan Yeşil Dedektör Mobil Uygulamasının 9 Şubat 2017 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de kullanıma sunulduğunu ifade eden Uçar, Yeşil Dedektör, sigara içmenin yasak olduğu alanlarda yapılan ihlali bildireceğini uygulamanın dumansız hava sahasına önemli katkı sağladığını söyledi. Yapılan denetimlerin rakamlarını paylaşan Uçar, “2017 yılında 30 bin 715, 2018 yılının ilk 8 ayında ise 18 bin 957 işletme denetlenmiştir” dedi. 


Engelli bakım hizmetleri ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş‘tan bilgi alan Vali Azizoğlu, evde bakım aylığı alanların raporlarının ve ekonomik durumlarının daha dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 
Vali Azizoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 
“Devletin parasını doğru kullanmak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak bizlerin asli görevidir. Sosyal Yardımlaşma vakıfları tarafından yapılan yardımlara da çok dikkat edelim. Bütün kaymakamlar devletin kural ve kaidelerine göre hareket edip, doğru yerlere ulaştırmalı.” 
Toplantı; il ve ilçelerde muhtaç ailelere dağıtılacak kömürleri, uyuşturucuyla mücadele ile ilgili İçişleri Bakanlığınca başlatılan uyum projesinin tanıtılması ve genel emniyet ve asayiş tedbirlerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.