• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Kasım 2016 17:31

Vali Azizoğlu, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde incelemede bulundu

Vali Azizoğlu, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde incelemede bulundu
Vali Azizoğlu, ilçe ziyaretlerinde muhtarlarla bir araya gelmeye çok önem verdiğini belirterek, "bu toplantıları yapmamızın asıl amacı; muhtarlarımızın dertleri ve sıkıntılarını yüz yüze konuşarak çözüme ulaştırmaktır” dedi.

 Vali Azizoğlu, ilçe ziyaretlerinde muhtarlarla bir araya gelmeye çok önem verdiğini belirterek, "bu toplantıları yapmamızın asıl amacı; muhtarlarımızın dertleri ve sıkıntılarını yüz yüze konuşarak çözüme ulaştırmaktır” dedi. 
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde incelemelerde bulunarak, ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi.
İlçe gezilerini sürdüren Vali Azizoğlu ve beraberinde ki heyet ilk ziyaretini Karaçoban ilçesine yaptı. Vali Azizoğlu, İlçe Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan ve daire amirleri tarafından karşılandı.
Kaymakam Muhsin Duran Kalkan’ın makamına geçen Vali Azizoğlu, ilçe ile ilgili brifing aldı. Daha sonra, Yatılı Bölge Okulu Konferans salonuna geçen Vali Azizoğlu Burada muhtarlarla biraraya geldi.
Karaçoban ilçesinin geniş bir tarım alanına sahip olduğunu ve çoğu meyve ve sebze türünün de yetişebileceğini söyleyen Vali Azizoğlu, "Arazinin yapısına uygun ürünler ekerek buradan daha fazla verim alabiliriz. Karaçoban'ın bu geniş arazisinde daha önceleri şeker pancarı ekiliyormuş. İlimizde ki şeker fabrikasının üretiminin ancak yüzde 10'unu Erzurum'dan karşılıyoruz. Kalan kısım ise diğer illerimizden karşılanıyor. O zaman neden burada şeker pancarı üretilmesin. Toprağın analizini yaptırırız, daha başka hangi ürünleri üretilebiliyorsak onu da üretiriz. Bunları tartışalım. Bunun dışında Karaçoban ilçemizin başka ne sıkıntısı varsa bunları da konuşalım."
Vali Seyfettin Azizoğlu, konuşmasının ardından muhtarlara söz verdi. Muhtarlar, köy okullarının tamiri ve okulların yetersiz oluşu, su, yol sıkıntılarını ve ilçelerine kadın doğum uzmanı bir doktor istediklerini dile getirdiler. Vali Azizoğlu, muhtarların dile getirdiği sorunların en kısa zaman da çözüleceğini söyledi. Ayrıca doktor sorunu derhal halledeceğini belirterek doğum oranı olarak da Türkiye ortalamasının üst seviyelerinde olan Kopal mahalle muhtarını tebrik etti.
"Gönüllerimiz bir bizim"
ERKHABER / ERZURUM-Vali Azizoğlu, Toplantının ardından ilçe çarşısında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Karaçoban çarşısında gezerken yaşlı bir bayana halini ve hatırını soran Azizoğlu, bayanın Türkçe bilmediğini bu yüzden cevap veremeyeceğini söyleyen vatandaşlara "Biz birbirimizi anlarız, bizim halkımızla aramızda, kalpten kalbe giden bir yol var". Diye konuştu.
Daha sonra Vali ve beraberinde ki heyet Hınıs ilçesine giderek incelemelerini sürdürüp, burada da muhtarlarla bir araya geldi.
Hınıs ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkanı Bülent Ay ile kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Azizoğlu burada da ilçe muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Azizoğlu, Hınıs ilçesi ziyaretinden önce Karaçoban ilçesini de ziyaret ederek oradaki muhtarlarla da bir araya geldiğini söyledi. İki ilçemizin de devletinin daima yanında olduğunu belirten Vali Azizoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“ Bu coğrafyada yaşamak zor bir iştir. Bu coğrafyada var olduğumuz sürece de üzerimizde bu oyunlar oynanmaya devam edecektir. Bu hain oyunların en yakın örneğini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Ben bu gün sizlere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hınıslıların o gece ellerinde bayrakla sokaklara koşarak gösterdiği vatan, millet sevgisi ve demokrasisine de bağlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Allah sizler gibi devletine bağlı kardeşlerimizden razı olsun.” Dedi.
Hınıs Kültür Merkezinde yapılan toplantıda da özellikle su, hayvan küpeleme sıkıntısı,eğitim ve yol sıkıntılarının olduğunu söyleyen muhtarlara, sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini söyleyen Vali Azizoğlu, Erzurum'a geldiklerinde istedikleri her zaman görüşebileceklerini, isteyenlerin ise kendisine telefonla da ulaşabileceğini söyledi. Muhtarlar da "Allah sizi başımızdan eksik etmesin." diyerek teşekkür ettiler.
"Hınıs, kaymakam bey belediye başkanlığı görevine geldikten sonra hizmet gördü."
Vali Azizoğlu, toplantıdan sonra Hınıs esnafını da ziyaret etti. Kaymakam bey’ in Belediye başkanlığına atanmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlara, sizin memnuniyetiniz yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor." dedi.
Vali Azizoğlu'na ilçe ziyaretlerinde Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Yıldız Akpolat eşlik etti.

KARIŞIK