• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 06 Eylül 2022 23:29

Uzlaşma olmadı… Tahta açılamıyor…

Uzlaşma olmadı… Tahta açılamıyor…
Erzurumspor FK’da transfer tahtasını açmak için yapılan çalışmalar olumsuz sonuçlandı. 

ERKHABER / ERZURUM - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor FK’da transfer tahtasını açmak için yapılan çalışmalar olumsuz sonuçlandı. 
Erzurumspor FK’da, Onursal Başkan Mehmet Sekmen, Kulüp Başkanı Ahmet Dal ve yöneticilerin transfer tahtasını açmak için haftalardır yaptığı yoğun mesaiden sonuç çıkmadı.

KARIŞIK

Alacaklı futbolcularla haftalardır görüşmeler yapan Başkan Dal ve yöneticiler, bu futbolculardan indirim talebinde bulundu. Sadece 6-7 futbolcu indirim talebine olumlu yanıt verirken, diğer futbolcular ise adeta ağız birliği etmişçesine indirime yanaşmadı.

Gerek Başkan Dal'ın gerekse de kulüp avukatlarının tüm çabalarına rağmen indirimin söz konusu olmayacağını ifade eden futbolcular ve temsilcileriyle bugün son bir kez daha görüşmeler yapıldı. Ancak futbolcular da resmi temsilcileri de "Erzurumspor şirketleşiyor ve yabancılara satılacak. Dolayısıyla bugün yaşanan ekonomik sorunlar kısa sürede aşılaak. O halde biz niye paramızı tam almayalım" cevabını verdi. 

Kulüp avukatlarının "Satış kesinlikle söz konusu değil. Şirketleşme kararı da tamamen Türkiye'de yeni yürürlüğe giren Spor Yasası ile ilgili. Kulübün yaşaması için sizlerin fedakarlığına ihtiyacımız var" şeklindeki ikna çabaları da sonuçsuz kaldı. 

 

BÜTÇE 60 MİLYON, TRANFER TAHTASI İÇİN GEREKEN PARA 65 MİLYON
Son 3 sezonda transfer edilen futbolcular, teknik adamlar ve bazı kulüplere toplam 65 Milyon TL, bir başka deyişle de 3.5 milyon EURO  ödemesi gereken Erzurumspor FK’da, kulübün 2022-2023 sezonu için ayırdığı bütçe ise sadece 60 milyon Lira.

Oyuncuların alacaklarında indirime yanaşmaması, ülkedeki ekonomik sıkıntılarında göz önünde bulundurulduğunda Ocak ayında da transfer tahtasının açılması pek mümkün görünmüyor.

 

MEVCUT OYUNCULARIN PEŞİNATLARI DAĞITILDI

Öte yandan Erzurumspor FK'da transfer tahtasının açılamayacağının kesinleşmesinin ardından yönetim, mevcut oyuncuların hem geçmiş sezondan hem de bu sezon için tüm alacaklarını bugün itibariyle ödedi. 

Bugün peşinatlar için gerekli olan 10 milyon TL'nin futbolcuların hesabına yatırılmasıyla birlikte Ahmet Dal'ın kulüp başkanı olduğu günden bu yana futbolculara yaklaşık 30 milyon TL ödeme yapıldı. 

Mavi Beyazlı futbolculara dağıtılan bu miktarı da kulüp kasasına aktaran isim ise Onursal Başkan Mehmet Sekmen oldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muammer Aydın 07 Eylül 2022 10:41

    allah yardimcisi oldun yinetimin. idleri zor. transferde olmasa lig zirlu takimlar ile dolu. bari amator ligde iyi oyuncular vsr erzurumun oz cocugu inaniyorumki onlarda para degil yuregi ile oynarlat..

  • Dadaş 07 Eylül 2022 08:09

    Maalesef acı ama gerçek şu ki bu takım devre arasına küme düşmeyi garantileyerek Ocak ayında transfer tahtasının açılmasının hiç bir anlamı kalmaz takımı bu hale getirenlerin başta Mehmet Sekmen olmak üzere inşallah iki yakası bir araya gelmez.

  • Arif Aydın 07 Eylül 2022 00:08

    Bizi bu hale getiren beceriksiz insanları rabbime havale ediyorum.bu kadar taraftarın elleri yakanızda olur işte mahşerde.

  • Ali kaçar 06 Eylül 2022 23:51

    Sekmen cebinden vermiş sanki.