• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 31 Mart 2018 12:52

Usta sanatçı Mükerrem Kemertaş vefat etti!

Usta sanatçı Mükerrem Kemertaş vefat etti!
Türk halk müziğinin sevilen ismi sanatçı Mükerrem Kemertaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kemertaş'a geçtiğimiz ay kanser teşhisi konmuştu.

ERKHABER / ERZURUM - Geçtiğimiz ay gırtlak kanseri teşhisi konulan ve tedavi altına alınan Türk halk müziğinin sevilen ismi usta sanatçı Mükerrem Kemertaş 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

KARIŞIK

HUMA KUŞU TÜRKÜSÜYLE GÖNÜLLERDE YER ETTİ

Mükerrem Kemertaş, çok sayıda önemli eseri seslendirdiği gibi özellikle Göç göç oldu göçler yola dizildi, Huma kuşu yükseklerden seslenir, Tutam yar elinden tutam, Bülbülün kanadı sarı gibi kulaklara aşina olmuş türkülerle sevenlerinin gönlünde yer edindi.Oğlu Tuncay Kemertaş’ı da yetiştirerek Türk Halk Müziği’ni kazandıran Kemertaş için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmiş ve geceye çok sayıda ünlü isim katılmıştı.

Babasının ölüm haberini istanbul’da aldığını ve apartopar İzmir’e gittiğini belirten Tuncay Kemertaş, babasının nereye ve ne zaman defnedileceği konusunda henüz bir karara varmadıklarını belirtti.

 

MÜKERREM KEMERTAŞ KİMDİR?

 

Erzurum’da, 1938 yılında doğdu. 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu’na katıldı. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu’nda kadrolu sanatçı oldu.

 

1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul’da sürdürdükten sonra 1985 yılında İzmir’e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu’nda görevine devam etti.

 

2003 yılında TRT’den emekli olan Mükerrem Kemertaş, sanat hayatı boyunca sayısız türkü ve uzun havanın tanınıp sevilmesine emsalsiz sesi ile katkı sağladı