• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 31 Ocak 2018 17:41

Ülkü Ocakları İl Başkanı Genç’ten Kayak Federasyonu hakkında suç duyurusu

Ülkü Ocakları İl Başkanı Genç’ten Kayak Federasyonu hakkında suç duyurusu
Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Haktan Genç, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyeleri hakkında “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama” gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonu'nun Erzurum'da 19-21 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Dünya Snowboard Şampiyonası'nda milli takım sporcularını, üzeri Ay Yıldızla süslenmiş board tahtasıyla kaydırıp, Türk bayrağını adeta ayaklar altına aldırmasının yankıları sürüyor. Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Haktan Genç, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu üyeleri hakkında “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama” gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

KARIŞIK

Dilekçede şu ifadeler yeraldı;

Türkiye Kayak federasyonu bünyesinde, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden sporcular tarafından 19-21 ocak 2018 tarihleri arasında Erzurum,da gerçekleştirilen Snowboard Boardercrooss Dünya Şampiyonası’nda ve sporcuların sosyal medya hesaplarında paylaştıkları argümanlarda anlaşıldığı üzere Avrupa’da gerçekleştirilen müsabakalarda üzeri Türk bayrağı ile kaplanmış olan board tahtaları kullanılmıştır. Şüphesiz Türkiye Kayak Federasyonu’nun başkan ve yetkili kişilerince Türk Bayrağına karşı alenen yapılan bu tahkir fiili cezalandırılmayı gerektirmektedir. şöyle ki;

1-)2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunun m.7.de belirttiği üzere Türk Bayrağı manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılmayacağı gibi oturulan veya ayakta basılan yerlere konulamaz. Bu konuda aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma başlatılır. Snowboard sporu da board tahtası üzerine basılarak yapılan bir kış sporu olup; kayak federasyonu sporcuları  tarafından kullanılan board tahtaları da şekli kanunda belirtilen (ay yıldızlı al bayrak) Türk bayrağı ile kaplandığı ve sporcular tarafından da board tahtalarının kullanılması açıkça Türk Bayrağı kanununa aykırılık teşkil ettiği için derhal yetkililerce önlem alınmalı ve gerekli soruşturmalar başlatılmalıdır.

2-)bayrak bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü tarihinin hatırlamasıdır. Değeri; pamuk, atlas ve ipekten yapılmasına bağlı olmayıp, temsil ettiği milletin kıymeti ile ölçülüdür. Devletin hakimiyetini, bağımsızlığını ve şerefini temsil ettiği için bayrağa saygı gösterilir. Bayrak, bir toplumun geçmişten günümüze kadar olan inanç ve kültür birikiminin sonucu olarak ortaya çıkan ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve diğer devletlere karşı bağımsızlığını temsil etmektedir. Türk Bayrağı’nın üzerinde ki al renk şehitlerimizin kanını üzerindeki hilal ve yıldız ise bir efsaneye göre cephede şehit olan askerlerin kanının birikimi üzerine gökyüzündeki hilal ve yıldızın yansımasından Türk Bayrağının oluştuğunu yönündedir. Mithat Cemal Kuntay; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.''dizesindeki bu satırlar Türk Bayrağı’nın tarihine hitaben yazılmıştır. Türk Bayrağı tarihinde birçok zafere tanıklık etmiş ve birçok zaferde ellerde taşınmış kutsal değerdir. Bayrak üzerine günümüze kadar süregelen birçok şiir birçok anı yazılmıştır. Tarih boyunca bayrak uğruna savaşıldı binlerce şehit verildi. Mehmet Akif Ersoy’un ''vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor...''dizesindeki bu satırlar en güzel anlatımlı Türk Bayrağı örneğidir. Bu örneklerde gösteriyor ki Türk Bayrağı sadece Türkiye Cumhuriyetini temsil eden bir sembol olmaktan ziyade namusumuzu, öz benliğimizi, geçmişimizi yansıtan bir değerdir. Bu nedenle Türk Bayrağı’na yapılan saygısızlık:bu bayrak uğruna canını veren şehitlerimize,öz benliğimize,kendileriyle her daim onur duyduğumuz atalarımıza karşı yapılmış olan en büyük saygısızlıktır.kayak federasyonunun uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyetini Devleti'nin varlığını göstermek,bayrağını dalgalandırmak amacıyla katıldığı müsabakalarda Türk Bayrağı’nın ayaklar altına alınması ne iyi niyetle nede Türk kültürüyle açıklanamaz.

3-)Kayak Federasyonu bünyesinde müsabakalara katılan sporcular tarafından gerçekleştirilen tahkir fiili mevzuu hukukta da düzenleme alanı bulmuştur.5237 sayılı Türk Ceza Kanunu m.300 de belirttiği üzere Türk Bayrağı’nı yırtarak, yakarak veya sair surette alenen aşağılayan kişi hapis cezası ile cezalandırılır. Kayak federasyonu tarafından gerçekleştirilen tahkir fiilide board tahtası üzerine kaplanmış olan şekli kanunda belirttiği üzere al yıldızlı al bayrağa basmak suretiyle gerçekleştirilmiştir.

4-)TCK m.300'ün son fıkrasında belirttiği üzere devletin egemenlik alametlerini tahkir fiilinin Türk vatandaşı tarafından yabancı ülkede işlenmiş olması cezayı artıran nitelikli hal olarak düzenlediği için faillerin tahkir fiilini yabancı bir ülkede işlemiş olmaları halinde bu fıkraya göre cezalandırılmaları gerekmektedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle şüpheli Türkiye Kayak Federasyonu başkan,yönetim kurulu üyeleri ve sporcuları hakkında tahkikat yapılmak suretiyle cezalandırılması için dava açılmasına karar verilmesini vekaleten talep ederiz.