• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 02 Mayıs 2016 10:46

UEFA'da Cüneyt Çakır Devrimi!

UEFA'da Cüneyt Çakır Devrimi!
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, UEFA'da adeta devrim yaptı.

FIFA kokartlı hakemimiz, Bayern Münih ile Atletico Madrid'in yarınki Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçına atandı. Atletico'nun 1-0 kazandığı yarı finalin rövanşı Allianz Arena'da 21.45'te başlayacak. Çakır'ın 26 Nisan'daki M.City-Real Madrid yarı final maçından bir hafta sonra tekrar Şampiyonlar Ligi yarı finaline atanması ne hakemlik tarihinde var ne de UEFA...

KARIŞIK

Collina'nın, Şampiyonlar Ligi'nde 2011-2012 sezonunda yarı final, geçen sezon ise final yöneten Cüneyt Çakır'ı üst üste yarı finale ataması, Türk ve Avrupa hakemliği için önemli anlamlar içeriyor.

1 - Türkiye'nin Avrupa futbolundaki 1 numaralı markası ve temsilcisi Cüneyt Çakır.

2 - "Türkiye'de hakem yok", "Cüneyt Çakır hakem değil" diyenlerin yüzleri kızardı.

3-Hakemlerin dövüldüğü bir ortamda futbolun paydaşları artık kendini sorgulamalıdır.

4 - UEFA'nın elit hakemleri, muhtemelen "Biz hakem değil miyiz" tepkisi verdiler.

5 - Milli Takım, finale çıkmazsa Çakır'ın Euro 2016'da da final yönetmesi artık kesin.

6 - Avrupa Ligi'nde çeyrek final ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı final yönettikten sonra Çakır'ın bir daha maç alması beklenmiyordu. Teamülleri yıkan bu atamadan sonra Çakır, Şampiyonlar Ligi finali de yönetirse hiç kimse şaşırmaz.

7 - Çakır, bu ülkeye o kadar büyük başarılar yaşattı ve çıtayı yükseltti ki Şampiyonlar Ligi'nde yarı final yönetmesi bile normal karşılanıyor. 

8 - Collina'yı bağlasanız, Cüneyt Çakır'a bir sezonda 7 Şampiyonlar Ligi maçı vermez.

9 - Çakır'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yönettiği maçlardaki takımlar İngiliz Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, İspanyol, R.Madrid, Barcelona, Alman B.Münih, Dortmund, İtalyan Roma ve Portekiz'den Porto.