• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Nisan 2017 17:13

TYB ödül töreni Erzurum’da gerçekleşti

TYB ödül töreni Erzurum’da gerçekleşti
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından organize edilen yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarına verilen ödüllerin, ödül töreni Erzurum’da yapıldı.

ERKHABER / ERZURUM- Türkiye Yazarlar Birliği tarafından organize edilen yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarına verilen ödüllerin, ödül töreni Erzurum’da yapıldı. 
Yakutiye Medresesinde yapılan ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan, TYB Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe, TYB Erzurum Şube Başkanı Muhammet İspirli, yazarlar, fikir adamları ve vatandaşlar katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan TYB Erzurum Şube Başkanı Muhammet İspirli, “39 yıldır gerçekleştirdiğin faaliyetlerle ve şubeleri ile birçok STk’lara önderlik eden kamu yararlarına çalışan bir kurumun Erzurum Şubesi olarak faaliyet gösteriyoruz. Bugün edebiyata, sanata, kültüre, okumaya ve yazmaya dönük yüzü ile Türkiye Yazarlar Birliği farkını ortaya koymaktadır. Bizlerde Erzurum şubesi olarak hemen hemen her hafta bir faaliyete imza atıyoruz” dedi.
Eserleri tek tek değerlendirdiklerini belirten TYB Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe, Her yıl onlarca kişiden öneriler alınarak toplantılarda tek tek değerlendirilerek ortaya bir sonuç çıkarıyoruz. Sanatçıları takdir etmek ve emeklerine saygı göstermek tabiki en temel amacımız. Bizlerde Türkiye Yazarlar Birliği olarak bu emekleri ödüllendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, “Okuyan ve düşünen bir neslin inşası için Bilgi evleri adı altında yeni kültür evleri inşa ediyoruz. Şuana kadar 14 tane var. Ancak her mahallede olacak şekilde inşalarımız devam ediyor. Tabi bu bilgi evleri yeni yeteneklerin keşfedilmesi için yardımcı olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül alan yazar, fikir adamı ve sanatçılara protokol tarafından ödülleri verildi.

KARIŞIK