• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 08 Haziran 2017 12:19

Türkiye’de ilk defa dijital ortodonti

Türkiye’de ilk defa dijital ortodonti
Dr.Aydan Coşkun Ateş, ağız içi tarayıcı, dişlerin ve ısırıkların 3 boyutlu dijital modellerini oluşturmak için kullanılan dijital ortodonti cihazını Türkiye’de ilk defa kullanmaya başladıklarını belirterek olumlu sonuçlar alındığını söyledi.

 ERKHABER/ERZURUM-Dr.Aydan Coşkun Ateş, ağız içi tarayıcı, dişlerin ve ısırıkların 3 boyutlu dijital modellerini oluşturmak için kullanılan 
dijital ortodonti cihazını Türkiye’de ilk defa kullanmaya başladıklarını belirterek olumlu sonuçlar alındığını söyledi.
Sarıyer Ortodonti Kliniğinden Dr.Aydan Coşkun Ateş, dijital ortodonti cihazı hakkında şu bilgileri verdi:
“Hastalarımızın konforunu ve genel ortodontik deneyimini iyileştirmek için yakın zamanda bir 3 shape trios 3 oral- içi oral tarayıcıyı Türkiye’ye ilk defa biz getirerek uygulamaya başladık. Ağız içi tarayıcı, dişlerinizin ve ısırıkların 3 boyutlu dijital modellerini oluşturmak için kullanılan elektronik bir cihazdır. Bu, dişlerin tüm yüzeylerinin saniyede yüzlerce fotoğrafı çeken bir algılayıcıyla yapılır ve kesinlikle problem kaynağını en net şekilde tespit eder.
Bir tarama kaydedildikten sonra, bunu birden fazla uygulama için kullanabilirsiniz. Bu bilgileri kompleks vakalar için teşhis ve tedavi planı yapmak, Invisalign hizalayıcılar oluşturmak, palatal genişleticiler gibi ortodontik aletler oluşturmak veya hatta dişlerin fiziksel modellerini yapmak için bir 3B yazıcı kullanmak için kullanabiliriz.”
Dr.Aydan Coşkun Ateş, bu cihazın hastalar için önemini şöyle açıkladı:
“Diş telleri hastalarımız için en büyük problemlerden bir tanesi. Ortodontik bir intra-oral tarayıcı ile dişlerin dijital taramalarını kullanarak diş tellerini ortodontik muameleden önce ve sonrasında çalışma modelleri oluşturabiliriz. Geleneksel olarak bu, tedaviden önce ve sonra dişlerinizi kaydetmek için goopy izlenimleriyle yapılır. Ortodontik tedaviden sonra tutucularını yapmak için tarayıcıyı bile kullanabiliriz. İnvisalign hastalarımız için daha az goopy ve gaggy izlenim. Invisalign ile ortodontik tedavi sıklıkla birden fazla gösterim seti gerektirir: bir tanesi tedavinin başında, bazen bir veya daha fazlasına orta-tedaviye ihtiyaç duyulabilir ve diğeri de kalıcı madde yaratmak için gereklidir. Bir tarayıcı, dağınık görüntülerin dişlerin ve ısırıkların dijital taramalarıyla değiştirilmesine olanak tanır. Invisalign ayarlayıcılar için daha az bekleme. Geleneksel Invisalign tedavisi ile doktorunuz dişlerinizi izler ve Invisalign fabrikasına gönderir. Ardından, Invisalign fiziksel izlenimi tarar ve dijital bir görüntüye dönüştürür. Bundan sonra Invisalign, doktorunuzun reçete ettiği ve onayladığı ayarlayıcıları yaratmaya çalışıyor. Dijital bir tarayıcı ile Invisalign dijital modeli bir saatten kısa bir sürede alıyor ve birkaç iş günü beklemiyor. Invisalign ayarlayıcıları daha iyi uydurma. 400.000'den fazla İnvisalign vakanın analizinde, dijital gösterim vakaları Invisalign hizalayıcıların uyması ile ilgili olarak 7 kat daha az sorun bildirdi.
Hastalarımızın kalite, konfor ve genel ortodontik deneyimini iyileştirmek için mevcut en yeni ve en iyi teknolojiyi sunma taahhüdümüzün bir göstergesi. Hastalarımızın bu teknolojiyi gelecek yıllarda kullanmalarını umuyoruz.”

KARIŞIK