• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Ekim 2023 15:17

TÜRKİYE’NİN İLK VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONU ERZURUM’DA AÇILDI

TÜRKİYE’NİN İLK VETERİNER YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONU ERZURUM’DA AÇILDI
Türkiye'nin ilk veteriner ve yol kontrol ve denetim istasyonu merkezi Erzurum'da açıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye'nin ilk veteriner ve yol kontrol ve denetim istasyonu merkezi Erzurum'da açıldı. Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Alpaslan Kenger, '' Bu merkezle, hayvan hastalıkların yerinde kontrol altına alınması amaçlanmıştır” dedi.

KARIŞIK

 

 

 

Yıl içerisinde gerçekleştirilen hayvan hareketliliğinin merkezinde Erzurum'un bulunduğunu ve merkezin bu nedenle Erzurum'a kurulduğunu da ifade eden Kenger, ''Yıl içerisinde yapılan iller arası hayvan hareketlerinin büyük bir bölümü doğudan batıya doğru olmaktadır. Bölgemizdeki illerden sevk edilen büyükbaş hayvan sayısı, ülkenin tamamında sevk edilen büyükbaş hayvanların Yüzde 34' ünü, küçükbaş hayvanlarda ise yüzde 22’dir. Kontrolsüz hayvan hareketleri hastalıkların kontrol altına alınamamasına ve yayılmasına neden olmaktadır. Erzurum ili bölgemizdeki illerin kesişim noktasında bulunması sebebiyle tercih edilmiş ve hastalıkların yerinde kontrol altına alınması amaçlanmıştır” dedi.

 

 

Kenger, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

''Burada hayvanların hastalık yönünden muayene edilerek iller arası sevklerde bulunması gereken veteriner sağlık raporları, hayvanların kulak küpeleri ve aşılama durumlarının da ekiplerce kontrol edilecek. Açılışın yapıldığı günden bugüne İstasyona 295 araç giriş yaptı. İstasyonda görevli Veteriner Hekimlerce 7 bin büyükbaş, bin 200 küçükbaş hayvan kontrol ve muayene edildi. Bu kontrollerde Veteriner Sağlık Raporu bulunmadan hayvan taşıdığı tespit edilen 23 araç sahibine idari para cezası uygulandı, hastalık mihraklı bölgeden çıktığı tespit edilen 10 hayvanın da hareketine izin verilmedi. Ayrıca kontrollerde bir adet sahte Veteriner Sağlık Raporu tespit edilmiştir.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.