• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 11 Eylül 2016 12:33

TİM Erzurum’un ihracatta sektörel verilerini açıkladı

 TİM Erzurum’un ihracatta sektörel verilerini açıkladı
Erzurum’da bu yılın ağustos ayında en fazla ihracat kaydeden sektörler Kimyevi maddeler, Çimento, Elektrik, Elektronik, Mobilya ve Demircilik Sektörü oldu

ERKHABER/EKONOMİ Erzurum’da bu yılın ağustos ayında en fazla ihracat kaydeden sektörler Kimyevi maddeler, Çimento, Elektrik, Elektronik, Mobilya ve Demircilik Sektörü oldu 
TİM Erzurum’un ihracatta sektörel verilerini açıkladı
Erzurum’da bu yılın ağustos ayında en fazla ihracat kaydeden sektörler Kimyevi maddeler, Çimento, Elektrik, Elektronik, Mobilya ve Demircilik Sektörü oldu. Ocak-Ağustos döneminde en yüksek ihracat değerine ulaşan ilk üç sektör ise Kimya, Çimento ve madencilik sektörleri olarak belirlendi.
2016 AĞUSTOS DÖNEMİ
Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos 2016 dönemi sektörel bazlı ihracat değerleri il dağılımlarını paylaştı. Ağustos ayında Erzurum’dan 546 bin dolarlık kimyevi madde, 524 bin dolarlık çimento, 449 bin dolarlık elektrik ve elektronik, 218 bin dolarlık mobilya ve orman ürünü, 177 bin dolarlık demir ve diğer metal, 177 bin dolarlık madencilik, 97 bin dolarlık hububat, 97 bin dolarlık hazır giyim ürünü ihraç edildi.
SEKİZ AYLIK VERİLER
Erzurum’dan bu yılın 8 ayında kimya sektörü ihracat değeri 3.7 milyon dolara ulaştı. TİM verilerine göre, bu sektörü 2.2 milyon dolar ile Çimento, 1.8 milyon dolarla madencilik, 1.2 milyon dolarla Elektrik ve elektronik, 1.2 milyon dolarla hububat, 1.0 milyon dolarla demir ve demir dışı metal sektörü takip etti.
DİĞER SEKTÖRLER
Yılın sekiz ayında 772 bin dolarlık mobilya ve orman ürünü, 438 bin dolarlık deri ve mamülü, 423 bin dolarlık makine ve aksamları, 330 bin dolarlık hazır giyim, 157 bin dolarlık iklimlendirme sanayi ürünü, 100 bin dolarlık çelik, 91 bin dolarlık otomotiv endüstrisi ürünü, 56 bin dolarlık tekstil ve hammaddesi, 12 bin dolarlık meyve ve sebze ihracatı gerçekleşti.

KARIŞIK