• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 12 Temmuz 2017 12:56

TFF ve Passolig'den Erzurumspor'a darbe...

TFF ve Passolig'den Erzurumspor'a darbe...
TFF ve Passolig'in görevlerini zamanında yapmamasının faturası Erzurumspor'a kesilmeye çalışılıyor...

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile stadyuma giriş bilet sistemi Passolig'i kuracak olan Aktif Bank'ın sorumsuzluğunun faturası Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile bu sezon Tff. 1. Lig'e yükselen takımlara kesilmeye çalışılıyor. Sistem kurulumu için zamanında harekete geçilmemesi ve bunun sonucunda da sistemin maçların başlayacağı 11 Ağustos'a kadar yetiştirilemeyecek olması nedeniyle B.B. Erzurumspor'un iç sahadaki ilk 3-4 maçının Trabzon veya Rize'de oynanması isteniyor. B.B. Erzurumspor yönetimi, bu talebe "İşin zamanında yapılmamasının muhatabı biz değiliz, cezasını biz neden çekelim?" diyerek, TFF ve Passolig'e tepki gösterirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu da, "Sorumluluk tamamen TFF ve Passolig'i yöneten Aktif Bank'ta" dedi. 

KARIŞIK

ERKHABER'in "TFF'den Erzurumspor'a kötü haber... İlk 3-4 maçımızı deplasmanda oynayacağız" özel haberi gündeme bomba gibi düştü. ERKHABER'in özel haberinin ardından konunun detayı bilmeyen bazı taraftarlar, bundan B.B. Erzurumspor yönetimini sorumlu tutup, sosyal medyada ağır eleştiriler yaparken, Mavi Beyazlı kulübün bu işte hiçbir sorumluluğu olmadığı ortaya çıktı. Stadyumlara Passolig sisteminin kurulması için iki kurum sorumlu. Bunlardan biri TFF diğeri de Passolig'e işleten Aktif Bank. Passolig uygulamasının yürürlükte olduğu TFF 1. Lig ve Süper Lig'deki takımların maçlarını oynadığı stadyumlara bu sistem bu iki kurum tarafından kuruluyor.  

 

SİSTEMİN KURULUMU 1,5 AY SÜRÜYOR

Passolig sisteminin kurulumu için yaklaşık 1 ila 1,5 aylık bir süreye ihtiyaç var. Sistemi Aktif Bank kuruyor, ücretini de TFF karşılıyor. Ramazan bayramı öncesinde stadyumda inceleme yapan TFF ve Passolig yöneticileri, yapılması gerekenleri tespit etmesine rağmen, bugüne kadar harekete geçmiş değil. ERKHABER'in edindiği bilgiye göre, TFF ve Aktif Bank yöneticileri, yarın biraraya gelip, sistemin kurulumunun nasıl yapılacağı hususunda bir karar alacak. Yani, yarın karar çıksa ve kurulum çalışmalarına hemen başlanılsa, en erken 1 Eylül’de sistem devreye sokulabilecek. Fikstür durumuna göre de 3 ya da 4 maç iç sahada oynayamayacağız.

 

24 MAYIS'TAN BU YANA TFF VE AKTİF BANK NE YAPIYOR?

İşte bu noktada akıllara şu soru geliyor. B.B. Erzurumpor TFF 1. Lig’e yükselme final maçını 23 Mayıs tarihinde oynadı. Yani 23 Mayıs gecesi şampiyonun adı belliydi. Peki, TFF ve Aktif Bank, Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu’na passolig sistemini kurmak için hemen harekete geçmesi gerekirken, neden bugüne kadar bekledi? TFF, liglerin 11 Ağustos’ta başlayacağından habersiz olmayacağına ve sistemin kurulumunun 1,5 ay sürdüğünü çok iyi bildiğine göre, neden gerekeni yapmadı?

 

TAŞKESENLİOĞLU: HİÇBİR SORUMLULUĞUMUZ YOK

Öte yandan Kazım Karabekir Stadyumu’na kurulucak Passolig sisteminin parasını ödemek istemediği iddia edilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ise bunun gerçeği yansıtmadığını savundu. Taşkesenligil, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü teşkilatlarının bugüne kadar tek bir stadyumda bile bu sistemi kurmadığını, parasını ödemediğini belirterek, “Türkiye’de örneği olmayan bir uygulama. Bize de şimdiye kadar böyle bir talepte de bulunan olmadı. TFF yetkilileri, bayram öncesinde stadyumda inceleme yaptı ve 1. Lig kriterleri için eksiklikleri, yapılması gerekenleri bize bildirdiler. Biz o yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Passolig ile ilgili hiçbir çalışmamız yok, çünkü bizim görevimiz değil” dedi.

 

ERZURUMSPOR YÖNETİMİ TEPKİLİ

B.B. Erzurumspor yönetimi de 3-4 iç saha maçını deplasmanda oynama kararına son derece tepkili. Asbaşkan Ünsal Kıraç, kulüp olarak hiçbir sorumlulukları bulunmadığı bir konuyla ilgili bedel ödettirilmek istendiğini belirterek, “Biz bunu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Bizim lige çıktığımız tarih belli. Sistemin kurulumu için fazlasıyla süre varken, sistemi kurmayanlar, cezayı bize kesmek istiyorlar. Hakkımızı her türlü yoldan ararız”