• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 10 Temmuz 2021 15:13

TFF’den skandal cevap!

TFF’den skandal cevap!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un 21 Mayıs’ta yaptığı başvuruya, konunun basına yansımasından kısa bir süre sonra skandal bir cevap verdi.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un 21 Mayıs’ta yaptığı başvuruya, konunun basına yansımasından kısa bir süre sonra skandal bir cevap verdi. TFF, başvurunun reddedildiğinin belirtildiği açıklamada, Kasımpaşa teknik direktörü Şenol Can’ın müsabakalara “yönetici” olarak akreditasyon edildiği ve maçlarda takımını “sevk ve idare” ettiğinin ne gözlemci ne de hakem raporlarında tespit edilmediğini savundu. 

KARIŞIK

TFF’nin açıklaması, Erzurumspor’un başvurusunda ne kadar haklı olduğu ve Kasımpaşa’nın Futbol Disiplin Talimatı’nın 48’nci maddesini açıkça ihlal ettiğini de ortaya koydu. Kasımpaşa’nın 24 Mart 2021’de resmî açıklamayla teknik direktörlük görevine Şenol Can’ı getirdiğini açıklamasına rağmen teknik direktörünü “yönetici” olarak maçlara akreditasyon etmiş ve takımını, sevk ve idare etmesine izin vermişti. 
Teknik Adamların Çalışma Esasları Talimatı’nın 7’nci maddesinde, “hiç kimse teknik adamların görevlerini üstlenemez” maddesi açıkça yazılmışken, TFF’nin açık bir şekilde takımını “yönetici” sıfatıyla yönetmesine neden göz yumduğu ve ceza müeyyidelerini neden uygulamadığı merak konusu oldu. 
Şenol Can’ın “yönetici” olarak gösterip, takımı sevk ve idare ettirerek FDT’nın 48’nci maddesini açıkça ihlal eden Kasımpaşa’nın bu eylemini TFF’nin de kabul etmesine karşı, ilgili kuralı işletmemesi üzerine Erzurumspor konuyu Tahkim Kurulu’na taşıma kararı aldı.
Mavi Beyazlı ekip, Tahkim Kurulu’ndan çıkacak karara göre, TFF’nin suçu kabul edip, ceza vermeyeceğini beyan ettiği resmî yazıyla birlikte CAS’a kadar gidecek süreci başlatacağı öğrenildi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.