• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 10 Mart 2024 14:53

Tavlaşoğlu hedeflerini açıkladı… Aziziye için 40 vizyon proje…

Tavlaşoğlu hedeflerini açıkladı… Aziziye için 40 vizyon proje…
Aziziye İlçesi’nde Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladıkları broşürlerle ‘5 Yılda 40 Vizyon’ projelerini görücüye çıkardı.

ERKHABER / ERZURUM - İnsan odaklı hizmetler ve gerçek belediyecilik sloganları ile 31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları toplumun her kesimi için hazırladıkları projelerle göz dolduruyor. 

KARIŞIK

 

 

 

Aziziye İlçesi’nde de Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladıkları broşürlerle ‘5 Yılda 40 Vizyon’ projelerini görücüye çıkardı. Nüfusu 68 bini aşan Aziziye İlçesi’nin tamamına ve her kategorideki vatandaşına yönelik hazırlanan projelerde ihtiyaçları ve talepleri dikkate aldıklarını anlatan Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde başkan vekilliği görevini yürüttüğüm 15 yıl ve sonrasındaki 5 yıllık danışmanlığım süresinde tespit ettiğim talepler sonrasında 40 Vizyon Projemizi hazırladık. İmkanlarımızı seferber ederek, görev süremizde bunları birer birer hayata geçirecek, Aziziye’de hizmet bayrağını daha ileriye taşıyarak, Erzurum’un giriş kapısına yakışır örnek bir ilçe görünümüne kavuşturacağız.” dedi.
 

 

DEPREM RİSKLERİ İÇİN İMAR UYGULAMALARI
Başkan Adayı Tavlaşoğlu, ‘5 Yılda 40 Vizyon Proje’ ile ilgili bilhassa deprem kuşağında bulunan Erzurum’un kentsel dönüşüm ve imar uygulamalarında radikal çalışmalar yapacaklarının altını çizdi. Başta Ilıca olmak üzere kırsal mahallelerde kısmi olarak varlık gösteren metruk yapıların yıkılması içinde çalışacaklarını söyleyen Tavlaşoğlu, “6 Şubat 2023 yılında dünyanın en büyük afeti olarak kabul gören 11 ilimizin tarumar olmasıyla sonuçlanan ve on binlerce insanımızı kaybettiğimiz depremler sonrasında zaten daha önce ciddi olarak yürütülen kentsel dönüşüm uygulamalarını biz de Aziziye ölçeğinde devam ettireceğiz. Metruk yapılarla birlikte kırsal mahallelerimizde varlık gösteren yıkılmaya yüz tutmuş yapıları ortadan kaldıracağız. Bununla birlikte yeni imar alanlarında da denetimlerini sıklaştırıp imara aykırı yapılaşma konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz.” diye konuştu.
 

 

YAŞLILAR İÇİN AZİZHANE PROJESİ
Başkan adayı Eyüp Tavlaşoğlu’nun 40 Vizyon Projesinde en dikkat çekenlerden birini Azizhane Projesi oluşturuyor. İlçe sınırları içinde yaşlıların daha mutlu ve sağlıklı bir hayat sürdürmesi amacıyla kurulması planlanan projenin yanı sıra sokak hayvanları ve çiftçiler için de düşünülmüş projeler bulunuyor. 
Bunlar arasında bilhassa üreticilerin ürettikleri ürünleri direkt tüketiciye ulaşması için Pazar alanlarının kurulması da düşünülmüş. Projelerini saha gezilerinde vatandaşın ilettiği haklı talepler doğrultusunda hazırladıklarını ve revize ettiklerini aktaran Tavlaşoğlu, “İktidarlarımız döneminde yerel yönetimlerimiz beklentilerin çok ötesine geçen hizmetler vermişlerdir. 22 yıl öncesinde elektrik, su, yol hizmeti için kapıları aşındıran kırsaldaki vatandaşlarımız için ak belediyecilikle çıta öylesine yükseltildi ki gittiğimiz yerlerde internet hizmetleri, düğün salonları gibi taleplerle karşılaşıyoruz. Bunlar elbette ki yeterli olmayacaktır hiçbir zaman. Zira insanın olduğu her yerde ihtiyaçlar, talepler, beklentiler her zaman devam edecektir.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.