• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 07 Nisan 2016 07:58

Tarih yazdı...

Tarih yazdı...
Galatasaray Odeabank, Eurocup yarı final ikinci maçında İspanya'nın Gran Canaria takımını eleyerek finale yükseldi.

Temsilcimiz, Lasme ve Micov’un etkili oyunuyla ilk periyotta müthiş bir oyun çıkardı ve 29-27’lik skora ulaştı. İkinci periyot dengede giderken, sonsaniye basketiyle Gran Canaria, soyunma odasına 48-44 önde gitti. İkinci yarının ilk çeyreğinde iki takım da skor bulmakta zorluk çekerken, ev sahibi ekibin 19 sayısına ancak 13 sayıyla yanıt verebildik. Final periyoduna büyük umutlarla giren İspanyol ekibi üst üste basketlerle kendisine finali getirecek farka ulaştı ama Cim Bom’un pes etmeye niyeti yoktu.

Uzatmalarda işi bitirdiler

Galatasaray, Chuck Davis ve Mc Collum’un basketleriyle oyuna tutunurken, Aguiler’in bitime 6 saniye kala el üzerinden bulduğu 3’lükle fark 16 sayıya çıktı. Micov’un bitime 2 saniye kala attığı basketle skor 90-76 oldu ve maç uzatmaya gitti. Uzatmalarda iki takım da uzun süre sayı bulamazken, son 7 saniye kala skor 94-81 Gran Canaria lehineydi ve bu skor, final için bize yetiyordu. Ev sahibi, topu yandan oyuna soktu ama Sarı-Kırmızılılar’ın finali kaybetmeye niyeti yoktu. Duvarı örüp, finali kaptılar.

Rakip Strasbourg

Galatasaray'ın finaldeki rakibi Fransa'nın Strasbourg takımı oldu. Strasbourg, yarı finalde İtalya'nın Energia Trento takımını elemişti. Finalin ilk maçı Fransa'da, son maçı ise İstanbul'da oynanacak.

Göksenin Köksal: Bu kupayı alacağız!

Galatasaraylı basketbolcular tarihi maçın ardından yayıncı kuruluşun mikrofonlarına sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. Göksenin Köksal, "Canaria çok iyi takımdı ancak finale adımızı yazdırmayı bildik. Şampiyonluklara alışkın bir takımız, bu kupayı alacağız!" dedi.

Vladimir Micov, "Çok zor maçtı ama bu turu biz hak ettik. Strasbourgu'u da finalde yenip bu kupayı almak istiyoruz!" ifadelerini kullandı. 

Sinan Güler: Almak istediğimizi aldık

32 yaşındaki yıldız basketbolcu Sinan Güler ise yayıncı kuruluşun mikrofonlarına şu açıklamayı yaptı: Çok mutluyuz gerçekten. Almak istediğimizi aldık, dönüyoruz İstanbul'a. Rakip önemli değil gerçekten buraya geldikten sonra.

Şampiyon Euroleague'e direkt gidiyor

Eurocup finalini kazanarak şampiyon olan takım gelecek sezon Euroleague'e direkt olarak katılacak. Galatasaray, finalde Strasbourg'u elemesi halinde gelecek sezon Euroleague'de direkt olarak mücadele etme şansına sahip olacak. Kaynak: Fanatik

KARIŞIK