• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Nisan 2016 10:10

Talih Kuşu, KOBİ'lere Kondu

Talih Kuşu, KOBİ'lere Kondu
KOSGEB Erzurum Müdürü Veysel Vural, ‘KOBİGEL Programı’ kapsamında imalatçı KOBİ'lere toplam 150 milyon TL'lik proje desteği sağlanacağını söyledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat makamında ziyaret eden Vural, program hakkın

ERKHABER / ERZURUM - KOSGEB Erzurum Müdürü Veysel Vural, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat’ı ziyaret etti. Müdür Vural, KOSGEB tarafından yeni hazırlanan ve çağrıya çıkılan, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) hakkında bilgi verdi. Program kapsamında imalatçı KOBİ'lere toplam da 150 milyon liralık proje desteği sağlanacağını belirten Vural, "Orta, yüksek ve ileri teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler, ‘Kapasite Geliştirme’ başlığı altında 200 bin lira hibe ve 400 bin lira faizsiz teminat mektubu karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 600 bir liralık destekten yararlanabilecekler” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, Rasim Fırat ise, KOBİ tanımına uyan tüm imalatçı esnafları proje hazırlayarak destek programından yararlanmaya davet etti. Öte yandan KOBİ Gelişim Destek Programı; yalnızca imalat yapan, 2015 yılı itibariyle en az 200.000 net satış hasılatı olan, en az 2 personel çalıştıran ve 2014-2015 yıllarında faaliyet karı elde eden firmalara hitap ediyor.

KARIŞIK