• ŞEpnolat üst

Takım ruhu...

  • Büyükşehir-1

Futbol takımlarının başarısı oyuncu kalitesiyle doğru orantılıdır. Dünyanın en başarılı futbol takımları, en değerli oyunculara sahiptir. 

Başarıyı belirleyen faktörler arasında iyi bir yönetim, iyi bir strateji, maddi imkanlar ve bunların yanında futbol şansının da büyük payı vardır. Futbolseverlerin çoğu bu etmenler bir araya geldiğinde başarı geleceğini düşünür. Sezon başında en iyi oyuncuları kendi bünyesinde toplayan kulübe şampiyon gözüyle bakılması bu nedenledir. Ama bütün bunların yanı sıra başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri de takım olabilmektir.

Takım ruhu, insanların egolarını ikinci plana atıp takımın başarısı için mücadele etmesiyle elde edilir. Takım olmak demek, aynı değerleri paylaşıp ortak bir hedefe kilitlenmek demektir.

İyi bir takım sadece iyi oyuncularla değil, onları birbirine bağlayan görünmez bağlarla oluşur. Bir takımda bu kimyayı yakalamak için, oyuncuları heyecanlandıran bir amaç birliğine ihtiyaç vardır. Bu birliği yakalamış takımlar bütün imkansızlıklara rağmen başarılı olurlar.

Gelelim hafta sonu oynanan B.B. Erzurumspor  Samsunspor maçına; iki takım futbolcularının  kar nedeniyle ağırlaşan zemin ve zaman zaman görüş mesafesinin  de düşmesiyle zorlu mücadelesini izledik demek isterdim ama  ölüm kalım maçımız olan Samsunspor maçını kazanma arzusuyla çıkıp savaşacak olan B.B.Erzurumspor’a maalesef sahada rastlayamadık. Eminim ki Samsunspor bu maçtan galibiyetle çıkacağına inanmıyordu hele ki iklim koşullarını düşünürsek… Ama mücadele ruhumuz kalmadığından,  kazanma isteğimiz kalmadığından sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf maalesef biz olduk. Futbolcular belki zor bir süreçten geçebilir. Ama bazı sezonlar vardır insan kendisi için ailesi için geleceği için oynamalıdır. Bu takım play off da devam ederse, süper lige çıkacağına yürekten inanıyorum. Hiçbir şey için geç değil şehir olarak, yönetim olarak takım olarak üstesinden geleceğimize eminim... Taraftar olarak şehrimize takımımıza yönetimimize sahip çıkalım. Kalan haftalarda desteğimizi esirgemeyelim.

Yine güzel bir sözle yazıma son vermek istiyorum."Hiçbir başarıya çiçekli yollardan ulaşılmaz.’’

Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim KOTAN 21 Mart 2022 22:25

    Kısa ve öz anlatım. Tabiki anlayana