• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Haziran 2016 09:25

Tabyalardaki iftarda 'Yer Tartışması' kavgaya dönüştü!

Tabyalardaki iftarda 'Yer Tartışması' kavgaya dönüştü!
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, '93 Harbi' olanak bilinen 1877- 78 Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Nene Hatun'un üstün cesareti ile efsaneleştiği Aziziye Tabyası'nda şehit yakınları ile gaziler onuruna iftar verdi.

ERKHABER / GÜNCEL - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, '93 Harbi' olanak bilinen 1877- 78 Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Nene Hatun'un üstün cesareti ile efsaneleştiği AziziyeTabyası'nda şehit yakınları ile gaziler onuruna iftar verdi. Protokol bölümündeki yer tartışması nedeniyle kavga çıktı.

Kentin düşmana karşı savunulması amacıyla Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan ve Osmanlı- Rus Savaşı sırasında kanlı çatışmalara sahne olan Aziziye Tabyası'nda gazi ve şehit yakınları kavga etti. İstanbul Atatürk Hava limanı'ndaki IŞİD'in canlı bomba saldırısında ölenler için yas ilan edilmesi nedeniyle bayrağın yarıya indirildiği tabyalara seyyar jeneratör, ışıklandırma ve ses sistemleri kuruldu. Şehit aileleri ile gaziler ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu iftar programı Kuran okunması ile başladı. 

Vatan savunması için canlarını veren gaziler için dualar okunduğu sırada Vali Seyfettin Azizoğlu'nun bulunduğu masada yer tartışması çıktı. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, iftarı aynı masada oturacağı Seyfettin Azizoğlu'nun yakın koruması tarafından oturduğu yerden kaldırılmasına tepki gösterdi. Ezan okunduğu sırada çıkan tartışmanın ardından Akgül bazı yönetim kurulu üyeleriyle iftar programını terk etmek isteyince Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir engel olmak istedi, ancak başarılı olamadı.

KARIŞIK


Orucunu açmayan Başkan Recep Akgül konuyu Vali Seyfettin Azizoğlu'na aktarmak için tabya dışına çıkarak beklemeye başladı. Bu sırada şehit yakınlarına Akgül, "Bazı şehit aileleri geldi, yer bulamadığı için yemeğe katılmadı. Size yapılan saygısızlığa tepkisiz kalıyorsunuz?" dedi. Bunun üzerine çıkan tartışmaların ardından birkaç şehit yakın ile gaziler arasında yumruklu kavga çıktı. Polis her iki tarafı güçlükle ayırırken Akgül de bazı yönetim kurulu üyeleriyle oradan ayrıldı.

İftar programında konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, birlik beraberlik mesajı verdi. Bu toprakların şehit kanlarıyla vatan yapıldığını ve kıyamete kadar öyle kalacağını söyledi. Azizoğlu, şöyle dedi;

"Bu topraklara saldıran, bu topraklara gelen herkes arkasına bakmadan dönmüş ve gitmiştir. Bugün bu topraklar üzerinde ameliyat yapmak isteyen, oyun oynamak isteyenler de aynı şekilde bir daha gelmemek üzere bu topraklardan geri gönderilecektir. Bizim üzerimizde oyun oynayanların içimizdeki işbirlikçileri de onlarla beraber kahrolup gidecekler." Kaynak: sondakika.com