• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Nisan 2016 18:20

Tabutuna Kurşun Bıraktı

Tabutuna Kurşun Bıraktı
Nusaybin'de PKK'lıların roketli saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesinde amcası bayrağa sarılı tabutu üzerine kurşun bıraktı ve almak isteyen askerlere de engel oldu.

Mardin Nusaybin'de PKK'lıların roketli saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş Afşin'de toprağa verildi. Çetinkaya için ilk tören dün 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapıldı ardından da Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla memleketi Kahramanmaraş'a yollandı ve Afşin'deki baba evine getirildi. Burada helallik alındığı sırada yakınları gözyaşlarını tutamadı.

KARIŞIK

TSK'da 1 yıldır görev yaptığı öğrenilen Çetinkaya için bugün öğle vakti Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye şehidin yakınlarının yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileriyle askeri yetkililer ve emniyet mensupları katıldı.

Cenazede asker parkası giyen şehidin babası Erdoğan Çetinkaya'nın ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Annesi Emine Çetinkaya ise, tabuta sarılarak ağladı ve tabutun açılmasını istedi. Bir komutan, "Açtık mı toparlayamayız" diyerek şehidin annesini zor ikna etti. Mevlüt Çetinkaya'nın emekli asker olduğu öğrenilen amcası Yılmaz Çetinkaya ise tabutun başına 1 tabanca kurşunu bıraktı. Amca Yılmaz Çetinkaya, tabutun üzerindeki kurşunu almak isteyen askerlere de engel olarak "Dursun dursun, defin olana kadar dursun. Defin sonrası o mermiyi geri istiyorum. Define kadar dursun" dedi. Bunun üzerine kurşun namaz sonrasına kadar tabutun başında kaldı. Çetinkaya'nın cenazesi İl Müftü Vekili Davut Polat'ın kıldırdığı namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Kaynak: cnnturk