• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 09:00

Süper Lig'in dibi cayır cayır yanıyor!

Süper Lig'in dibi cayır cayır yanıyor!
Süper ligde soın 2 haftaya girilirken şampiyonluk ve Avrupa mücadelesi yavaş şekillendi ama düşme hattı kelimenin tam manasıyla cayır cayır yanıyor. Mersin'den sonra lige veda edecek iki takıma tam 5 aday var...

ERKHABER / SPOR - Süper ligde şampiyonluk yarışında Beşiktaş müthiş bir avantaj yakaladı ve son 2 haftaya 6 puan önde girdi. Kartal kendi evinde oynacağı Osmanlı maçında berabere bile kalsa şampiyonluk turu atacak. Yenilmesi halinde ise Fenerbahçe'de Gençlerbirliği'ni yenerse şampiyonluk mücadelesi son haftaya taşınacak. Bu çok uzak bir ihtimal. Bunun yanı sıra UEFA mücadelesinde Konyaspor gruplara kalmayı garantilerken Başakşehir'de Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ederek Avrupa için dev bir adım attı. Başakşehir'in ardında olan takım Osmanlıspor. Osmanlıspor 4 puan geride ve bu hafta Beşiktaş'la oynayacak. Yani UEFA yolu da belli gibi. Galatasaray'ın 5. olma hayali de derbiyi kazanamayarak bitti gibi görünüyor...

KARIŞIK

LİGİN DİBİ CAYIR CAYIR YANIYOR

Ligin dibi ise kelimenin tam manasıyla cayır cayır yanıyor. Sondan geriye doğru gelirsek 2 hafta düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu'ndan sonra Sivas bu hafta çok kritik bir galibiyet elde ederek düşme hattını adeta yaktı. Ümidini son iki haftaya taşıyan Sivas'ın puanı 29. Sivasspor sırasıyla Kayserispor deplasmanına gidecek ve ardından Fenerbahçe ile oynayacak. Kayserispor'un puanı ise 33. Yani Sivas bu hafta Kayseri deplasmanından galibiyetle dönerse şampiyonluğu kaybetmiş bir Fenerbahçe maçıyla yeniden ligde kalma şansına rakiplerine de bakarak sahip olacak.

Diğer zorlu maçta ise 30 puanı bulunan Eskişehirspor, Avrupa Ligi mücadelesi veren Başakşehir'i kendi evinde konuk edecek. UEFA yolunda bir maç kaybetme lüksü olan Başakşehir için değil de ev sahibi için zorluk derecesi daha yüksek olan maçta Eskişehir bu karşılaşmayı geçerse 34. haftada Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Yani Eskişehir'in son 2 haftada 6 puan alarak ligi 36 puanla bitirmesi olası.

Gelellim Gaziantepspor'a. Sergen'le son 3 haftaya çıkan Gaziantepspor Eskişehir'e evinde kaybetmeyerek büyük bir iş başardı. Üstelik 1-1 biten maçta galibiyeti kaçıran takım Gaziantep olurken rakibiyle olan mesafesini korudu. Gaziantepspor'un 33 puanı bulunuyor. Sergen Yalçın'ın ekibi bu hafta Rizespor'la son derece hayati bir maça çıkacak. Rize'deki maçta kazanan takım ligde kalma yolunda adeta 3 adım atmış olacak. Gaziantepspor son maçında Antalyaspor'u konuk edecek.

Ve Rizespor. Hikmet Karaman'ın takımı Rizespor ise son haftalardaki çöküşüyle beraber iyice ateş hattına girdi. 34 puanı bulunan Rizespor Sergen Yalçın'ın takımı Gaziantepspor'a evinde kaybetmez ise ligde kalma yolunda büyük bir iş başaracak. Rizespor son maçında Başakşehir'e konuk olacak. Yani Rizespor'un son iki maçı Gaziantepspor'a göre biraz daha zor.

Ligde 33 puanı bulunan Kayserispor ise hızla uzaklaştığı düşme hattında yine kendini buldu. Kayserispor bu hafta Sivas'la oynacağı maçla adeta tamam mı, devam mı diyecek. Beraberliğin Kayserispor'a yarayacağı, kazananın yoluna devam edeceği maçta herşey belli olacak. Sivasspor kaybettiği taktirde ligden düşmeyi garantileyecek. Eskişehirspor da bu hafta kazanamazsa o da ligden düşecek. Yani dananın kuyruğu bu hafta kopacak. 

İşte son maçlar

33. HAFTA (Bu maçlar Cumartesi günü aynı saatte: Saat 19:00)

Eskişehirspor-Başakşehir

Kayserispor-Sivasspor

Rizespor-Gaziantepspor

34. HAFTA (Program açıklanmadı)

Sivasspor-Fenerbahçe

Gençlerbirliği-Eskişehirspor

Gaziantepspor-Antalyaspor

Başakşehir-Rizespor

Galatasaray-Kayserispor

Not: Yeniden hatırlatalım. Bu hafta Sivasspor ve Eskişehirspor maçlarını kazanamazsa ligden düşmeye en yakın iki aday takım durumunda...