• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ocak 2018 17:40

STK Birliği'nden Kayak Federasyonu'na istifa çağrısı...

STK Birliği'nden Kayak Federasyonu'na istifa çağrısı...
Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği

ERKHABER / ERZURUM - Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Hakan Akbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türk bayrağının board tahtası üzerine yapıştırılıp, kayak yaptırılmasını kınadı. Akbaba, Kayak Federasyonu yönetiminde yer alan Erzurumlular’ı da istifaya davet ederek, “Onlara yakışan en güzel hareket bu olacaktır” dedi.

KARIŞIK

 

ERKHABER’in ortaya çıkardığı bayrak skandalına tepkiler artarak devam ediyor.  Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Hakan Akbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet edip, konunun peşini bırakmayacaklarını belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Akbaba, şunları söyledi:

 

Kayak Fedarasyonu gibi milli temsil noktasındaki bir kurumun Türk bayrağını simgeleyen ay yıldız üzerinden al bayrağımıza yapılan bu çirkin davranış kamuoyunu derinden yaralamıştır. Bu müfterilerin hangi amaç ve doğrultuda hareket ettikleri izana sığmamıştır. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını göreve çağırıyor ve yönetimdeki tüm hemşerilerimizi bu olay karşısında ortaya koyulacak olan en asil tavrın istifa etmek olduğunu düşünüyorum. Merhum Arif Nihat Asya’nın eşsiz eserinede yer verdiği gibi;

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü...

Kız kardeşimin başörtüsü, şehidimin son örtüsü...

Bayrak bizim kutsalımız mukaddesatımızın namusu vaz geçilmezimizdir. Yetkilileri acilen bu yanlışın telefisini ve oturdukları yerleri daha fazla yıpratarak işgal etmemelerini kamuoyuna saygılarımla bildiriyorum. Bayrak kanunundan habersiz olunması, üstelik bu kadar kritik bir süreçte Türk bayrağımızın ayaklar altına alınması Sivil Toplum kuruluşları olarak hepimizi derinden üzmüştür. O ayaklar altına alınan bayrağımız için şuan da bile şehit vermekteyiz. Konunun peşini bırakmayıp gerekli bütün girişimleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.