• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 10 Temmuz 2023 19:43

Sporun tam göbeğinde bir isim…  Fatih Aydın bu kez er meydanında

Sporun tam göbeğinde bir isim…  Fatih Aydın bu kez er meydanında
Adı Erzurumspor ile de anılan iş insanı Fatih Aydın, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde destek verdiği pehlivanları er meydanındaki mücadelelerinde yalnız bırakmadı… 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurumspor’da önceki yıllarda yönetim kurulu üyeliği yapan ve geçtiğimiz günlerde de kulüp başkanlığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile yaptığı görüşmede Mavi Beyazlı kulüp için projelerini paylaşarak beklemeye geçen Narmanlı iş insanı Fatih Aydın, dün de 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında destek verdiği güreşçileriyle birlikte er meydanı Edirne Sarayiçi’ndeydi.

KARIŞIK

 

 

Futbol haricinde ata sporumuz yağlı güreşlerle de yakından ilgilendiği bilinen Aydın, pehlivanların Kırkpınar’da büyük bir inançla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ile de yağlı güreşlerin gelişimi ve desteklenmesi noktasında bir görüşme gerçekleştiren Aydın, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine Erzurum’dan katılan pehlivanlarla da yemekte biraraya geldi

Finalde eski başpehlivanlardan İsmail Balaban’ı puan oyununda bulduğu sayıyla mağlup ederek 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemeri kazanma başarısı gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Yusuf Can Zeybek ile de kol bağlayan Fatih Aydın, kendisini bu başarısından dolayı kutladı ve bundan sonraki güreş hayatında başarılar diledi. 

 

Antalya’nın yağlı güreş pehlivanlarının merkezi olduğunu dikkat çeken Fatih Aydın, Erzurum’un bir spor şehri olduğunu ve özellikle minder güreşince çok sayıda başarılı güreşçi yetiştirdiğine atıfta bulunarak, “Yapılacak planlı çalışmalar dahilinde pekala Erzurum’dan da bir Başpehlivan çıkabilir. Bu noktada Fatih Aydın olarak üzerime ne düşerse yapmaya hazırım” dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.