• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Haziran 2023 14:00

Spor Bakanı Bak ile stadyum zirvesi

Spor Bakanı Bak ile stadyum zirvesi
AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile makamında Erzurum'un stadyum talebini görüştü.

ERKHABER / ERZURUM - Seçim sürecinin tamamlanması ve yeni kabinenin açıklanmasının hemen ardından harekete geçen AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile makamında Erzurum'un stadyum talebini görüştü. Bakan Bak'ın, görüşmeye ilgili genel müdürü de çağırdı ve sürecin hızlandırılması talimatını verdiği öğrenildi. 

KARIŞIK

 

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, dün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı makamında ziyaret etti. Kazım Karabekir Stadyumu'nun Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gördüğü için o günden sonra futbol müsabakalarına kapatıldığını ve Erzurumspor'un maçlarını başka illerdeoynamak zorunda kaldığı Bakan Bak'a anlatıldı. 

 

Stadyum meselesinin artık birinci öncelikler arasına girdiğine dikkat çeken AK Partili vekiller, seçim sürecinde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da İstanbul'da Erzurumlular ile yapılan bir toplantıda açık bir şekilde "yeni stadyum" sözü verdiğini Bakan Bak ile paylaşan AK Partili Milletvekilleri, şehirde bu konunun ciddi bir beklenti haline geldiğini ifade ettiler. Bakan Bak da konuyla ilgili genel müdürü makamına çağırarak, süreci hızlandırıp, hemen neticelendirilmesi talimatını verdi.  

 

Yapılan görüşmeyle ilgili ERKHABER'in sorularını cevaplandıran AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, "AK Partili 4 milletvekili olarak hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk hem de Erzurum'un spor yatırımlarını gündeme getirdik. Bunun ilk sırasında da elbette stadyum talebi geliyordu. Bu konuda hakikaten birinci öncelik haline geldi ve Bakan Bak'a da bunu aktardık. Kendisi sağolsun hemen ilgili genel müdürü çağırdı ve detaylı bilgi isteyerek, sürecin hızlandırılması talimatını verdi. Öyle tahmin ediyorum ki, önümüzdeki hafta ya da en geç sonraki hafta içerisinde bu konu netleşmiş olacak. Erzurum milletvekilleri olarak sürecin yakın takipçisiyiz" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hikmet kızıloglu 09 Haziran 2023 21:43

    İnşallah en iyi yer yıkılan Yenişehir hastanesi yeri bahane aranmasin yapılan stadlar şehirler içinde Erzincan Kocaeli Göztepe