• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 28 Aralık 2020 16:36 Haber Girişi : 28 Aralık 2020 16:39

Söylemleri başka, eylemleri başka...

Söylemleri başka, eylemleri başka...
Erzurum’da yerel üretime sahip çıkmak adına “Yerel Candır” sloganı ile başlatılan kampanyaya öncülük eden Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, bugün akıllara durgunluk verecek bir itirafta bulundu.

ERKHABER / ERZURUM - ETB Başkanı Hakan Oral, katıldığı bir radyo programında “Yerel gazetelerin aboneliklerini iptal ettirdiğiniz doğru mu?” şeklindeki soruya, “Borsa Başkanı benim, bu da benim tasarrufumda” diyerek cevap verdi. Yerele destek olmaktan bahsederken, yerel gazetelerin aboneliklerini iptal ettirdiğini kendi ağzıyla itiraf eden Oral, dinleyicilere “Bu ne yaman çelişki!” dedirtmekle kalmadı, aldığı bu kararın Erzurum Ticaret Borsası’nı değil, kendisini bağlayacağını ifade etti. 

KARIŞIK

 

Göreve geldiği günden bu zamana yerel medyaya karşı sürekli olumsuz tavır sergileyen Oral, medya kuruluşları arasında yaptığı ayrımcılığa ilaveten kendisine ait şirketlerin reklamları için de, ulusal yayın yapan televizyon ekranlarını tercih etmişti. 

 

“YEREL” DİYOR, YERELE SIRTINI KENDİSİ DÖNÜYOR!  

Radyo Ritm’deki Sesli Gazete programına katılarak program yapımcıları Mesut Gülrek ve Ender Yüncü’nün sorularını yanıtlayan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Erzurum’da yerel üretime sahip çıkmak adına başlatılan “Yerel Candır” kampanyası hakkında bilgiler verdi. Gazetecilerin de sosyal medya üzerinden takip ettikleri programda kendisine yöneltilen “Yerel gazetelerin aboneliklerini iptal ettirdiğiniz doğru mu?” sorusuna “Ticaret Borsası Başkanı olan benim, o da benim tasarrufumdur. İptal ettirdim, doğrudur” şeklinde yanıt veren Hakan Oral’a, yerel medya çalışanlarından tepki gecikmedi. 

Gazete abonelikleriyle ilgili soruyu “Ticaret Borsası Başkanı olan benim, o da benim tasarrufumdur” diyerek cevaplayan Oral’a, YENİGÜN Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır da, aynı ölçüde karşılık verdi. Gazeteci Çakır, “O halde tüketici de biziz; kimden alışveriş yapacağımıza Hakan Oral değil, biz karar veririz” ifadelerini kullandı. 

 

SÖYLEMLERİ BAŞKA, EYLEMLERİ BAŞKA… 

Yerel üretimi desteklediği iddiasında bulunan ve günlerdir kamuoyunda gündem olmaya çalışan Hakan Oral’ın, yerel basına sırt çevirirken, kendisine ait olan şirketlerin tanıtımı ve reklamını neredeyse ulusal tüm televizyon kanallarında yaptırdığı da biliniyor. Dadaşlar, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral’ın, bu tavrı ve tutumuyla öncülük ettiği kampanyanın ruhuna da gölge düşürdüğünü vurgulayarak, “Söylem kadar eyleme bakmak da lazım. Maalesef Hakan Oral’ın eylemleri başka söylemleri başka” diye konuştular. 

Öte yandan Erzurum’daki yerel basın kuruluşlarında çalışan gazeteciler ise, “Bir gazete aboneliği ya da herhangi bir reklam çalışması ne gazeteleri zengin eder, ne de Hakan Oral’ı fakirleştirir. Burada mesele 3-5 lira meselesi değil, ETB Başkanı Hakan Oral’ın yerele gerçekte nasıl baktığı meselesidir” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.