• ŞEpnolat üst

Sonuçlar sürpriz değil!

  • Büyükşehir-1

Yeni bir haftaya şehit haberleri gelmemesi dileği ile merhaba derken,geçen hafta hepimizin yüreğini yakan şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet,Kederli Ailelerine ve milletimize  de başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

 

Diyarbakır'da şehit düşen polis Ahmet Alp Taşdemir'in cenaze namazını imam olan babası İbrahim Taşdemir kıldırdı. Babanın metanetini görünce Bu Vatanın asla ve kat’a bölünemeyeceğine inancım bin kat daha arttı ve televizyondan görüntüleri izlerken de ellerimi açıp şöyle dua ettim;
Vatan için, millet için, bayrak için, huzur için, din için, mukaddesat için, hürriyetimiz ve geleceğimiz için can veren bütün şehitlerimizi rahmetinle kucakla Allah'ım.Amin.

 

Geçen haftanın en çok konuşulan ve yazılan konusu malum benim de yazdığım ve dile getirdiğim Doğalgaz konusu idi. O kadar çok yazıldı ve tartışıldı ki adeta trend topic oldu. Tabi bu arada bu işi sahiplenenlerde oldu, hiç bir şey olmamış gibi kulağının üzerine yatanlarda.

 

MHP Erzurum Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Kamil AYDIN bey’in 17 Şubat 2016 da T.B.M.M.ye verdiği kanun teklifinde bu konuyu gayet güzel ve detaylı bir şekilde dile getirdiği,yine 04 Ocak 2017 de Meclis kürsüsünde Doğalgaz fiyatlarıyla ilgili Hükümetten indirim  istediği ortaya çıktı.(Meclis Tutanaklarında var, Belgeler bende de var.) Ama ne hazindir ki İktidarın Erzurum Milletvekilleri Bu öneriye o dönem ne sahip çıkmışlar,,ne desteklemişler, ne de böyle bir dertleri olmuş.Hiç kusura bakmasınlar bu iş ortaya çıktıktan sonra ben şöyle demiştim,ben böyle demiştim demesinler.Görünen köy ne yazık ki kılavuz istemiyor.

 

Şehrin ortak menfaatleri söz konusu olunca müşterek bir duruşu ne şehirdeki bizler, ne de etkili ve yetkili yerlerdeki  hemşehrilerimiz başarabiliyor. Başka şehirler de muhalefetiyle, iktidarıyla, farklı düşüncelerdeki insanlarıyla hepsi yek vücut olup birşeyleri kotarırken bizde bu birliktelik maalesef olmuyor.

 

Belki doğalgaz konusu milat olur da artık şehrimize sahip çıkarız. Hükümete konu ile alakalı ivedi ve somut adımlar atarak konuyu çözer. Biz de konunun fikri takipçisi olacağız.

 

Gelelim Erzurum’un diğer bir ızdıraplı konusuna; yani şehir insanının Erzurumspor’dan sonra yerine konulmaya çalışılan ve henüz daha bunu başaramamış B.B.Erzurumspor’a.Geçen hafta Denizlispor’u yenince Orkun Çizmeli yazısında inşallah reklam arası değildir demişti, fakat  herhalde  içine doğmuş olacakki bu hafta Giresun da onu yanıltmadılar.

 

Atanmış bir yönetim ile Belediyeciliği başaramamış bir üst yönetimin farklı yönlere kürek çektiği, takım hüviyetini kaybetmiş bir topluluk ve bu olan biteni sadece seyretmek elinden gelen bir hoca ve şaşkınlık la olaylara bakan bir  şehir ile ancak bu kadar olur. Sonuçlar sürpriz değil.

 

Tam okulların açıldığı gün şehrin en yoğun trafiği olan istasyon  kavşağına inşaat açıp 1 ay boyunca trafiği kaosa sürükleyen,insanları çıldırma noktasına getiren, ara sokakları bile kilitleyen Belediye’nin Genel sekreter yardımcılarından da Belediyespor’da başarı beklemek fazlasıyla hayalcilik olurdu ve netice ortada.

 

B.Belediyesi’nin doğru icraatlarını da söyleriz,Şükrüpaşa’daki bilgi evi (İsmi tam isabet ile hemşerimiz sosyal bilimci Nurettin Topçu olarak koyulmuş) ve diğer Bilgi evleri,eski tohum ıslahın oradaki caddenin genişletilmesi,meslek kursları(Esmek)v.b.gibi icraatları da alkışlarız ama yapılan yanlışları da tenkit ederiz.Bizim çabamız yaşanabilir ve parası çarçur edilmeyen,yıkılanın öylece ortada bırakılmadığı bir Erzurum için.

 

 Artık dilimize pelesenk olan “canım çıka Erzurum” sözü gittikçe hakkını vere vere bizleri ümitsizliğe sevk ediyor.Yeni bir haftanın başında içinize kasvet verecek bir yazı yazmak istemezdim ama maalesef şehrimizin gerçekleri bunlar.Birileri tarafından dile getirilmeli ve gündem de tutulmalı.

 

Çocuklarımızı yakından ilgilendiren bir konuya da değinip yazıyı bitirelim.

 

Dün Milli Eğitim Bakanı sayın İsmet  Yılmaz  TEOG’un yerine getirilen yeni sistemi hükümetin köprü, yol, sağlık v.b. hizmetlerini anlatarak tarif etti.Yaz boz tahtasına çevrilen eğitim sisteminin geçmiş başarılarını anlatacak örnek bulamadı galiba o yüzden bizim buranın değimiyle dala budağa sararak konuyu anlattı.Ne yapalım hayırlısı olsun. Bari bu sistemde sebat edin de her sene ne olacak diye veliler ve çocuklar tedirgin olarak beklemesin.