• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 27 Ocak 2018 12:40

Skandallar federasyonu! Şampiyona başladıktan sonra duyurdular!

Skandallar federasyonu! Şampiyona başladıktan sonra duyurdular!
Kayak Federasyonu, Erzurum'daki bayrak skandalından sonra şimdi de "gizli şampiyona" ile gündemde. Rize'de dün başlayan şampiyona, yarışlar başladıktan sonra kulüplere duyuruldu. Gizli şampiyonanın "yandaş delege" yapma amacı güttüğü öne sürüldü.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’da yapılan Dünya Snowboard Şampiyonası’nda “bayrak skandalı”na imza atan Türkiye Kayak Federasyonu, yine bir skandal kararın altına imza attı. Federasyon Türkiye’nin tek biathlon pistinin Erzurum / Kandilli’de olmasına karşın Türkiye Biathlon Şampiyonası’nın 26-28 Ocak tarihlerinde Rize / Ayder’de yapılacağını açıkladı. Üstelik federasyon, Türkiye Şampiyonası’nın duyurusunu da şampiyonanın başladığı günün akşamında yaptı. Federasyon’un şampiyonayı gizli tutması, Nisan ayında yapılacak olan genel kurul için “yandaş delege” oluşturmakla ilişkilerindiliyor...

KARIŞIK

 

Erzurum’un Kandilli Beldesi’nde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde yaptırılan Türkiye’nin tek Biathlon pisti, faaliyet için beklerken, Kayak Federasyonu, Türkiye Biathlon Şampiyonası’nı 26-28 Ocak 2018 tarihleri arasında Rize/Ayder’de gerçekleştireceğini duyurdu. Federasyon üstelik bu duyuruyu resmi sitesinden şampiyonanın başladığı 26 Ocak günü mesai saati bitiminde yaptı.

Bu duruma tepki gösteren kayak kulüpleri, Kayak Federasyonu’na sert tepki gösterdi, “gizli şampiyona”nın Nisan ayında yapılacak genel kurula “yandaş delege” yazma amacı güttüğünü savundular. Kayak Federasyonu eski yöneticilerinden Yavuz Tanyeri de bu iddiayı sosyal medya hesabından dillendirdi ve "Bu şekilde yandaş delege mi yapılıyor?" sorusunu yöneltti...

ERKHABER’e görüşlerini aktaran kayak kulüplerinin temsilcileri, “Federasyonun internet sayfasında 26 Ocak 18 tarih ve Biathlon Türkiye Yarışması başlıklı  (ek: 1) duyuru da Biathlon Türkiye Yarışması 26-28 ocak  2918 tarihleri arasında Rize/Ayder'de yapılacaktır. Duyuru faaliyetin başlangıç tarihi olan 26 Ocak’ta mesai saati bitimine doğru yayınlanmıştır. Federasyonun tüm faaliyetleri en az bir hafta önceden duyurulmasına rağmen anlaşılması güç ve imkansız olan bu duyuru sonucunda faaliyete katılabilmenin şartları tamamen tüketilmiştir. Çünkü Spor Genel Müdürlüğü ve diğer mevzut gereği spor faaliyetlerine katılabilmek için il müdürlüğü ve valilik makamından onay alınması ve yolluk ve yevmiyelerin karşılanabilmesi için de bankadan avans alınması gerekmektedir. Bütün bu iş ve işlemlerin yerine getirilmesi imkansız hale getirilmiş olup, faaliyete katılma şartları yok sayılmış ve bir anlam da önceden haberi olmayan kulüpler ve sporcuların katılması engellenmiştir. Bu itibarla, tüm sporcular ve kulüplerin katılamadığı bir yarışmanın Türkiye şampiyonası olamayacağı ve herkese açık olmaması gibi nedenlerin göz önünde bulundurularak  sonuçları ile birlikte iptal edilip yerine herkese açık ve en az bir hafta önceden duyuru yapılarak yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz” dediler.