• ŞEpnolat üst

Siyasetteki dedikodular ve Palandöken...

  • Büyükşehir-1

Siyasi kulisler dün akşam "MHP, AK Parti ile Erzurum'da ittifak yapacak ve Serdar Sevimli'nin adaylığını geri çekecek" iddiasıyla hareketlendi. Sabah saatlerinde de olayın iddianın çok ötesinde bir gerçek olduğu ortaya çıktı. 

MHP'nin üst düzey bir yöneticisinin Serdar Sevimli'yi arayarak, "Adaylık için görevinden istifa etmeden önce bizden haber bekle, henüz hiçbirşey net değil" şeklinde konuşması, adaylığın geri çekileceğinin en somut ifadesiydi.

MHP, büyük olasılıkla ve farklı bir gelişme olmazsa yarın (Cuma) bu kararını resmen açıklayacak. 

Siyasi kulislerde konuşulanlara göre, MHP bu kararıyla birlikte AK Parti'den Aziziye, Narman ve Oltu'yu alacak ve büyükşehirde de üst düzey yöneticilik ya da başkan vekilliği koltuğunu garantiye alacak. 

Tabii bu iddia ile birlikte özellikle merkez ilçelerdeki adaylık yarışında tam bir bilmece yaşanmaya başlandı. 

Özellikle Aziziye'nin kulislerde konuşulduğu gibi MHP'ye verilmesi durumunda, mevcut belediye başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın da ya Palandöken ya da Yakutiye'ye kaydırılacağı konuşuluyor. Hal böyle olunca Palandöken ve Yakutiye'deki tüm denklemler de alt üst olacağa benziyor. 

Dün Yakutiye bölgesindeki gelişmeleri ve Başkan Ali Korkut'u kaleme almıştım, bugün de kısmet Palandöken'eymiş...

An itibariyle Palandöken'de AK Parti adına mevcut başkan Orhan Bulutlar kadar İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, 2011 Koordinatörü Bekir Korkmaz, Recep Akdağ'ın danışmanlarından Levent Çelebi ve mimar Mustafa Aygün ile yıllardır teşkilatların içerisinde olan Cem Çil'in şanslı olduğunu söyleyebiliriz. 

Mevcut başkan Bulutlar'ın ne kadar başarılı olduğunu söylemeye bile gerek yok. Sadece 100'e yakın park yapıp, ilçeyi "yeşil Palandöken'e" dönüştürmesi bile başlı başına çok ama çok önemli icraat.

Haktan Ömeroğlu'nun bugün sosyal medyadan yaptığı "adaylığım söz konusu değildir" açıklaması, resmen aday olmadığı anlamına geliyor. Yoksa bu açıklama "Adaylığı istemiyorum" ifadesi asla değil ve bu görevi de layıkıyla yapabilecek çapta bir siyasetçidir. 

 

BEKİR KORKMAZ ÇOK YETENEKLİ BİR BÜROKRAT

2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da şansı yüksek ve aldığı tüm görevleri layıkıyla yerine getirmiş bir bürokrat. 2011'de nasıl güzel işler yaptığını, 2017 EYOF'un beceriksiz koordinatörünün yaptıklarını hatırlayınca daha iyi anlayabiliyoruz. EYOF'un açılışından kapanışına kadar nasıl rezaletlerle dolu olduğu dün gibi aklımızdayken, 2011'in her yönüyle nasıl yüz akımız olduğu, nasıl övgüler aldığını hatırladığımızda Bekir Korkmaz'ın nasıl usta bir bürokrat olduğunu görebiliyoruz. 

Hele hele Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nın çıkmaza girdiği bir anda "kurtarıcı" olarak gidip, muhteşem bir organizasyona imza attığını düşününce, Bekir Korkmaz'ın bu yöneticilik anlayışının, belediyecilikte de nasıl etkili olacağını görmek zor olmuyor. 

Levent Çelebi ise çok yakın bir dostumuz ve Büyükşehir Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü'ndeki başarıları, Recep Akdağ'ın yerel danışmanlığındaki halka olan yakınlığıyla tüm Erzurum'un da yakından tanıdığı, bildiği ve çok da sevdiği bir isim. 

Mustafa Aygün de yine Büyükşehir Belediyesi'nin imar gibi en çok dedikoduya açık bir biriminde adı hiçbir dedikoduya karışmamış, kendini işine adamış önemli bir isim... Hepsinden önemlisi de projeleriyle ortaya çıkmış nadir aday adaylarından biri...

Ve Cem Çil... 

Beyefendi kişiliği ile herkesin yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim. Zaten Çil ailesinin bu şehirde ne kadar sevildiğini anlatmaya gerek yok. Vizyonu, olaylara bakışı, soğukkanlılığı ile harika bir yönetici olacağına inanç herkesin olduğu gibi benim de mevcut.

Tabii MHP ile yapılacak ittifakın resmileşmesi sonrasında tüm denklemler değişebilir... 

Palandöken için adı geçenler Yakutiye'ye, Yakutiye'ye adı geçenler Palandöken'e ya da Aziziye'ye geçebilir. 

Yani, daha bu köprünün altından çok sular akar...

Öyle ya siyasette 1 dakika bile ömre bedel... 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.