• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 18 Şubat 2017 16:32

SGM'de EYOF operasyonu... Baykan'a en yakın isim gitti!

SGM'de EYOF operasyonu... Baykan'a en yakın isim gitti!
Skandallarla dolu Avrupa Gençlik Kış Festivali’nin (EYOF) hesabı sorulmaya başlandı. EYOF Erzurum organizasyonun en önemli isimlerinden biri olan Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner, EYOF’un son gecesin

ERKHABER / ERZURUM - Skandallarla dolu Avrupa Gençlik Kış Festivali’nin (EYOF) hesabı sorulmaya başlandı. EYOF Erzurum organizasyonun en önemli isimlerinden biri olan Spor Genel Müdürlüğü Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner, EYOF’un son gecesinde şok bir operasyonla görevden alındı.  Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın hemşehrisi ve en yakın isimlerinden biri olan Çetiner’in görevden alınması, Başkent’teki spor çevrelerinde “Tehlike çanları Mehmet Baykan için de çalmaya başladı” yorumlarının yapılmasına neden olurken, Erzurum kamuoyunda da “Darısı Mehmet Baykan’ın başına” temennisi yapılmaya başlandı.

KARIŞIK

Açılış töreninin her yönüyle “sıradan” ve “basit” olması, organizasyon bozuklukları, Spor Bakanlığı Müsteşarı’na bile yer ayrılmaması, gala yemeğinde yabancı misafirlere takdim edilecek hediyelerin unutulup temin edilmemesi, akreditasyonlarda yaşanan aksaklıklar, yemek hizmetlerinin günlerce düzeltilememesi, özellikle görevlilere verilen yemeklerin “ekmek arası marul” düzeyinde kalması ve daha birçok skandalla tamamlanan EYOF’un bitimiyle birlikte Spor Bakanlığı, düğmeye bastı.

 

ÇETİNER GİTTİ, SIRADA BAYKAN MI VAR?

Görev tanımı “Olimpiyat Oyunları, Akdeniz Oyunları, Karadeniz Oyunları, İyiniyet Oyunları, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali, Gençlik Yaz-Kış Olimpiyatları, Dünya Gençlik Oyunları, İslam Oyunları, Güneydoğu Avrupa Oyunları ile ilgili her türlü iş ve işlemleri yapmak…” olan ve EYOF Erzurum 2017’nin en önemli isimleri arasında yeralan Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner, EYOF’un son günü olan dün akşam görevden alındı. Madalya töreninin hemen ardından yapılan görevden alma işlemi, geniş yankı uyandırdı.

Çetiner’in Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın hem hemşehrisi hem de en güvendiği isim olması, Baykan’ın da topun ağzında olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın EYOF organizasyonundan hiç memnun olmadığı ve özellikle Erzurum’dan yükselen tepkilere kayıtsız kalmayarak, operasyonu başlattığı belirtiliyor.

Erzurum kamuoyu, organizasyonun başarısız olmasının baş sorumlusu olarak gördüğü Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da görevden alınmasını adeta dört gözle bekliyor…

 

KOORDİNATÖR KAPLAN'A NE OLACAK?

Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner'in görevden alınmasıyla birlikte başlayan operasyonların ardından gözler 2011 Genel Koordinatörü Necati Kaplan'a çevrildi. EYOF süresince yetersizliği gözler önüne serilen Necati Kaplan'a bakanlığın nasıl bir yaptırım uygulanacağı da merak konusu oldu...