• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Haziran 2016 09:38

Seri katil Fatma öğretmeni neden öldürdüğünü anlattı

Seri katil Fatma öğretmeni neden öldürdüğünü anlattı
Atalay Filiz'in ifadesi şok etti her şeyi bir bir itiraf etti. Dün sabah İzmir'de bir ihbar sonucu yakalanan seri katil Atalay Filiz Fatma öğretmeni neden öldürdüğünü anlattı.

ERKHABER / GÜNCEL - Atalay Filiz'in ifadesi her satırı olay! Dün sabah İzmir'de bindiği minibüste gelen bir ihbar sonucu kıskıvrak yakalanan seri katil Atalay Filiz, işlediği suçları bir bir itiraf etti. Fatma öğretmeni katleden Atalay Filiz 'neden öldürdün' sorusu sorulunca bakın ne cevap verdi.

KARIŞIK

Filiz ayrıca, Ankara'da 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın oğlu Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yıöldürdüğünü de kabul etti.

'BENİ YAKACAKTI! PANİKLEDİM, ÖLDÜRDÜM'

Atalay Filiz'e polislerin ilk sorusu Tuzla'da öldürülen 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayeti oldu. Atalay Filiz, dedektiflerin 'Fatma Kayıkçı'yı sen mi öldürdün?' sorusuna 'Evet' yanıtı verdi. İstanbul cinayet masası dedektiflerinin Fatma Kayıkçı'yı neden öldürdün sorusuna ise yanıtı şu oldu; 'Gerçek ismimin Atalay Filiz olduğunu anlamıştı. Ankara'da işlediğim cinayetleri öğrendiğini düşündüm. 'Beni yakacak' dedim. Panikledim. Öldürdüm' dedi.

BANA ATALAY DİYE SESLENİNCE...

Fatma Kayıkci'yi kimliğini deşifre ettiğini tahmin ettiği için öldürdüğünü söyleyen Atalay Filiz ifadesinin devamında şunları anlattı;

-"Başlarda bir sorun yoktu. Kimse benim kimliğimden şüphelenmemişti. Ancak cinayetten bir kaç gün önce Fatma Kayıkci bana arkadan 'Atalay' diye seslendi. Bunu duyunca şok oldum. Ancak o an bozuntuya vermedim. Durumu geçiştirdim. Daha sonra oturduğumuz boş daireye bazen eşya koymak için girdiğinde eşyalarımı karıştırarak kimliğimi öğrenmiş olma ihtimali aklıma geldi. Beni yakalatmaması için onu ortadan kaldırmaya karar verdim" .

ANKARA'DAKİ CİNAYETLERİ DE İTİRAF ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgusunda Atalay Filiz'in Ankara'da işlediği cinayetleri itiraf ettiği belirtildi. Atalay Filiz'in Ankara'da 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı kendisini cinayetle suçladıkları için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Atalay Filiz'in ifadesinde "Paris'te ortadan kaybolan sevgilim Olga'ya ne olduğunu bilmiyorum. Ancak arkadaşlarım sürekli beni suçluyorlardı. Onu benim ortadan kaldırdığımı söylüyorlardı. Bu nedenle onlara kızıp onları öldürmeye karar verdim ve yaptım" dediği belirtildi.

OLGA SEREGİNA DA SORULDU

Atalay Filiz’in, ilk ifadesinde özellikle annesini çok özlediğini söyledi. Kayıp olarak aranan sevgilisi Olga Seregina ile ilgili de Filiz, "Onun kaybolmasından ben sorumlu değilim. Ailemle 3 yıldır görüşmüyorum. Annemi çok özlemiştim, yanlarına gitmek istedim. Ama arada mesafe olunca, artık özlem duygusunu bastırdım ve yanlarına gitmekten vazgeçtim. Yakalanmasaydım İstanbul’a gidecektim" dedi.

ATALAY FİLİZ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz günler sonra yakalandı. Atalay Filiz, İzmir'de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi, karayoluyla İstanbul'a götürüldü.Sivil plakalı 2’si otomobil, 1’i hafif ticari araçtan oluşan konvoy, Atalay Filiz’i İzmir’den İstanbul’a getirmek üzere yola çıktı. Atalay Filiz saat 20.20’de Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne getirildi.