• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 24 Şubat 2023 10:23

Serhat Can Eş'ten nüfus tepkisi: YÜZÜZ AĞ OLA!

Serhat Can Eş'ten nüfus tepkisi: YÜZÜZ AĞ OLA!
2022 ADNKS sonuçları açıklandı. Erzurum'un nüfusu 7 bin 139 kişi daha eridi. Bu verilerle Erzurum Büyükşehir olsa sınırının altında kaldı. İlk tepki CHP'li Serhat Can Eş'ten geldi.

ERKHABER / ERZURUM - Yaptığı açıklamalarla, katıldığı Televizyon programlarında sürekli yaklaşan tehlikeye dikkat çeken, CHP'li Serhat Can Eş, ADNKS'nin 2022 verileri sonrasında Erzurum Nüfusunun Büyükşehir olsa sınırının altına düşmesine sert tepki gösterdi. 

KARIŞIK

 

Sosyal Medya hesabından, Soruyorum programında yaptığı açıklamaları da paylaşan Serhat Can Eş, "Artık Erzurum nüfus olarak küçük, tabelada büyükşehir. Rakım olarak yüksek, nüfus olarak düşük şehir. Her fırsatta gündeme getirdik, göçü önlemek için bir komisyon oluşturun dedik, duyan olmadı. Erzurum tabiriyle "Yüzüz ağ ola..."  dedi.

 

Göçün en önemli nedenlerinden birinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Serhat Can Eş, "Erzurum'un en büyük problemi işsizlik. Gençlerimiz işsiz, şanslarını daha büyük şehirlerde denemek için göç ediyorlar. Erzurum'u uçurduk diyenler, Erzurum'a yapmadığımız yatırım kalmadı diyenler, soruyorum size Erzurum yaşanabilir bir şehirse neden sürekli göç veriyor. Köylümüz, yaşadığı köyünde mutlu değil. Yeni nesil ürün para etmediği için çiftçilik yapmayı, hayvan yetiştirmeyi tercih etmiyor. Çocuklarının iyi eğitim alabilmesi için büyükşehirlere göç ediyor. Her platformda bunları dile getiriyoruz ancak, kimsenin umrunda değil. Onlar çizdikleri pembe tablolarla vatandaşı kandırmanın peşindeler.  Vatandaştan adeta vazgeçmişler. Ne diyor Hz. Ali, " Senden vazgeçene rağbet etme." Vatandaş da bu iktidara sandıkta rağbet etmeyecek. Halka değil, genel başkanlarına sorumlu hisseden milletvekillerine rağbet etmeyecek. Erzurum gibi bir şehirde insanları et kuyruklarına mahkum edenlere, gençlerin hayallerini çalanları, Esnafı köylüyü banka kredileri altında ezilmeye mahkum edenlere, gençlerine iyi eğitim veremeyenlere, işsiz bırakanlara artık rağbet etmeyecek." dedi.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.