• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Mart 2017 15:12

Sekmen ve Yücelik barışıyor mu? Kent Konseyi'nde ETSO ağırlığı...

Sekmen ve Yücelik barışıyor mu? Kent Konseyi'nde ETSO ağırlığı...
Aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e yönelik eleştirilerde bulunan kişilerin de bulunduğu "Erzurum'un değerleri" plaketleri nedeniyle tepkilere neden olan Kent Konseyi'nde Başkan Aydın Bozkurt ve yönetimi dün yapılan genel kuruld

ERKHABER / ERZURUM - Aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e yönelik eleştirilerde bulunan kişilerin de bulunduğu "Erzurum'un değerleri" plaketleri nedeniyle tepkilere neden olan Kent Konseyi'nde Başkan Aydın Bozkurt ve yönetimi dün yapılan genel kurulda görevi Hüseyin Tanfer'e devretti. AK Parti'nin eski il başkanlarından Hüseyin Tanfer tarafından oluşturulan yönetim kurulunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile arasında soğuk rüzgarlar esen ETSO Başkanı Lütfü Yücelik'e yakın isimlerin olması, "Sekmen ve Yücelik barışıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

KARIŞIK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi'nde Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ağır eleştirilerde bulunan isimlere verilen "Erzurum'un değeri" plaketleri nedeniyle eleştirelerin odağındaki isim olan Konsey Başkanı Aydın Bozkurt, dün yapılan genel kurulda yeniden aday olamadı. Başkanlığa tek aday olarak giren AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer, oyların tamamını alarak Kent Konseyi başkanı oldu. Tanfer'in açıklanan yönetim kurulu listesinde oldukça dikkat çekici isimler yeraldı. Kent Konseyi'nin yeni yöneticileri arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile arası "bozuk" olan ETSO BAşkanı Lütfü Yücelik'e çok yakın isimler olması, "Konsey Başkanı Tanfer, işe Sekmen ve Yücelik'i barıştırmakla başlayacak" yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer'in yönetim listesinin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından da seçimler öncesinde görüldüğü ve "onaylandığı" ifade edilirken, bu durumun da "Sekmen de Yücelik ile barışa sıcak baktığı" anlamı taşıdığı belirtiliyor. Tanfer'in iki ismi önümüzdeki günlerde biraraya getirebileceği ve sorunların tatlıya bağlanmasını sağlamayı düşündüğü de kulislerde konuşulmaya başlandı.