• ŞEpnolat üst

Sayın Sekmen bu parkları kaldırın!

  • Büyükşehir-1

Başlığa bakıp da sakın ola aklınıza çift,hatta üç sıra park eden araçları kaldırın dediğim gelmesin.Bu konuyu da yazacağız ama ilerleyen bölümlerde.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN'i birçok konuda eleştirmişimdir,ama yapılan iyi şeyleri de söylemek gerekir.

Bilenler bilir,bilmeyenler için kısaca tarif edeyim;Dadaş Köy yolunun her iki yanına da park ve kamelyalar yapıldı.Bu parkın ve bulvarın Adı da Kardeş ülke Azerbaycan'a jest olsun diye Haydar Aliyev diye koyuldu.Hem isim seçimi,hem de yapımı itibariyle çok güzel ve isabetli oldu.

Yeni gelişen ve modern bir semt olma yolunda hızla ilerleyen bu bu kesim için park ekmek,su gibi gerekliydi.Belediye de gerek ışıklandırma,gerek çevre düzeni ve gerekse peyzaj açısından dişe dokunur bir iş yaptı.Sekiz ay kış mevsiminde evlerinde kapalı kalan insanlar için adeta bir nefes alma noktası oldu.Buraya kadar her şey normal,normal olmayan ise bundan sonra

Başlıkta yazdım ya sayın Başkan bu parkları kaldırın diye,yine yazıyorum gerçekten bu parkları kaldırın ve yerine beton dökün.

Biz Halk olarak Kamelyanın kenarlarına oturup ayaklarımızı masaya koyup medeniyetin içine ettiğimiz için kaldırın bu kamelyaları

Biz semaver ve mangal için kırdığımız meyve kasalarının sonrada kullanmadığımız kısmını çivisiyle,yongasıyla,pisliğiyle çimenlere ve kaldırımlara bıraktığımız için kaldırın bu kamelyaları.

Çocuğumuzun veya bizlerinde yediği cipsin,dondurmanın v.b. şeylerin ambalajını,çöpünü,artığını iki adım ötedeki çöp kutusuna atmayıp yerlere saçtığımız için kaldırın bu kamelyaları.

Çekirdek yiyip kabuğunu yerlere saçtığımız için kaldırın bu kamelyaları,

Sekiz,on kişi toplanıp adına delikanlılık deyip,ama etraftaki onlarca aileyi,bayanı çocuğu hiçe sayarak sinkaflı,küfürlü ve avaz avaz bağırarak seviyesiz espriler yapıp insanları rahatsız ettiğimiz için lütfen kaldırın bu parkı ve kamelyaları.

Tapusunu almış gibi sabahtan gece yarısına kadar işgal edip bir başkasına kullanma hakkı tanımadığımız için kaldırın lütfen bu parkı ve kamelyaları.

Orada oturup serin bir hava solumak birazda dinlenmek isteyen insanlara kendi anası bacısı yokmuş gibi hava atmak için o yolu ralli pistine çeviren,insanların kulak zarını patlatan egzostlarla dolaşan ve insan hayatına kast edecek şekilde trafik canavarlığı yapan magandalar olduğumuz için lütfen ama lütfen kaldırın bu parkları ve kamelyaları.

Zabıta^nız acaba orayı biliyormu?,oradaki aksaklıkları biliyormu? veya zabıtanız hiç müdahale ediyormu?.Temizlik görevlilerinin o bölgeyi çok iyi bildiğine eminim çünkü,sabah temizlik yaparken imanları gevriyordur gariplerin.

Trafiğin zaten umurunda değil; şehir ralli pisti olmuş,ters istikametten gitmek olağan hale gelmiş,trafik ışıkları renkli bir dekora dönmüş,araç kullanmak için ehliyet de neymiş duygusu gelişmiş,boru gibi egzostlarla sessizliğin ırzına geçilmiş.Bunlar trafiği zerre kadar enterese etmiyor.

Çağrım size; gerçekten ya bu parkları kaldırın ki insanlar artık rahatsız olmasın yada lütfen tedbir alın Allah rızası için.

Dadaşköy yolundan sağa sağlık ocağına ve semaver heykeline dönen o yol inanın drift ve ralli yolu olmuş.Bir gün tebdili kıyafet benim misafirim olun beraber 1-2 saat oturup çay içip o yolu gözleyin,inanın sizde şaşıracaksınız.Buraya yapacağınız 4-5 adet iyi bir hız kesici en azından hız için caydırıcı olacak.Siz Şehr-ül Eminsiniz ve vatandaşların yaşam hakkı da size emanet,tedbirlere buradan başlayabilirsiniz.

Adı büyükşehir olan bir köyde yaşadığımızı düşündürtmeyin bize,medeniyetten uzak olduğumuz duygusunu yerleştirmeyin içimize.

 

 (Erzurum Milletvekili,Dostum,ağabeyim İbrahim AYDEMİR Annesini kaybetmiş,Merhumeye rahmet kendilerine sabrı-ı cemiller niyaz ederim.)