• Büyükşehir-1
SPOR Düzenleme Tarihi : 16 Kasım 2020 12:24 Haber Girişi : 16 Kasım 2020 13:09

Şampiyon Dadaşlar dua bekliyor

Şampiyon Dadaşlar dua bekliyor
Covid-19 nedeniyle Bursa Yenişehir hastanesinde tedavi gören eski Avrupa güreş şampiyonları Reşit Karabacak ve Nihat kabanlı dua bekliyorlar. Dünyayı saran illeti yenmeye çalışan şampiyonlara Erzurumlu güreşçilerden peş peşe destek açıklaması da geliyor.

ERKHABER / ERZURUM - Covid-19 nedeniyle Bursa Yenişehir hastanesinde tedavi gören eski Avrupa güreş şampiyonları Reşit Karabacak ve Nihat kabanlı dua bekliyorlar. Dünyayı saran illeti yenmeye çalışan şampiyonlara Erzurumlu güreşçilerden peşpeşe destek açıklaması da geliyor.

KARIŞIK

Güreş camiasının üstatlarından olan ve tarihe Avrupa şampiyonluklarıyla imza atan iki Erzurumlu güreşçi Covid-19 salgını nedeniyle Bursa ilinde tedavi altına alındılar. Erzurumlu güreşçiler ve güreş severlerin dua istediği şampiyonların durumu ise ciddiyetini koruyor.

 

Türkiye Güreş Federasyonu konuyu yakından takip ediyor

Erzurumlu olan ve Erzurumlu güreşçilerin sevilen üstatlarından olan Nihat Kabanlı ve Reşit Karabacak için açıklamada bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın durumu yakından takip ettiklerinin altını çizdi. Yapılan açıklamada “Bursa şehir hastanesinde yatmakta olan iki şampiyon güreşçimiz Nihat Kabanlı ve Reşit Karabacak’ın durumları hala kritik.  Koronanın dışında Nihat Kabanlı hocamızda kanser hastalığı var Reşit Karabacak hocamızda şeker hastalığı var ayrıca böbreklerinde de problem olduğu için diyalize giriyor. Gerekli olan plazma kan yoğun gayretlerimizle çok şükür bulundu.

Şampiyonlarımızın durumunu Türkiye Güreş Federasyonu Olarak an be an takip etmekteyiz. Şehir hastanesi Bursa’mızın en yeni ve modern hastanesidir. Bu hastanede doktorlarımız tıbben yapılması gerekeni her şeyi yapıyorlar bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elbette tüm güreş ailesi bu konuda çok hassas. Ama bu anlamda rahat olmanızı istiyoruz.  

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakan yardımcımız ihsan Selim Baydaş Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir ve Bursa Valimiz Yakup Canbolat bey şampiyonlarımızın durumlarını yakinen takip ediyorlar. Yani şampiyonlarımız emin ellerde. Tıbben yapılabilecek her şey yapılıyor. Bu iki şampiyonumuzun sağlıklarına kavuşması için hepinizden dua bekliyoruz. Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin.

 

Battal Alpkılıç “Dualarınızı esirgemeyin”

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla dua beklentilerini dile getiren güreşçilerden Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç “Dadaş şampiyonlarımıza dua edelim. Avrupa Şampiyonu abilerimiz için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız ve herkesin en azında duasını esirgememesi bizler için önemlidir. Şehrimizin ve güreş camiasının değerleri olan iki isme de Allah acil şifalar versin. Bu salgın illetinden en kısa süre içinde kurtulmaları için dualarımızı yapmaya devam edelim” açıklamasında bulundu. 

Kasım AKAN-Erzurum Yenigün

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bülent Torun 18 Kasım 2020 17:05

    Dua'larımız onlarla. Allah CC'dan Şafi ismi hürmetine acil şifa ve sağlık diliyoruz efsane Pehlivanlarımıza..

  • Akif ŞAMDAN 17 Kasım 2020 21:17

    Allah her ikisini de acil şifalar versin