• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 13:00

Şahika'nın yeni yatırımı hizmete girdi...

Şahika'nın yeni yatırımı hizmete girdi...
Şahika Group’un yeni yatırımı dün düzenlenen törenle hizmete girdi. 
Şahika'nın yeni yatırımı hizmete girdi...

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'un öz markalarından biri olan ve son yıllarda yaptığı yatırımlarla 9 ülkeye ihracat yapan ve bu sayıyı her geçen gün artırmayı sürdüren Şahika Group’un yeni yatırımı Seremiksan Mağazası, törenle açıldı. 

KARIŞIK

 

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Teknik Üniveristesi Rektörü Bülent Çakmak, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Ethem Tanrıver, Seramiksan Genel Müdürü Mustafa Süreyya Çağlar, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete giren Seremiksan Mağazası, Şahika Group’un Erzurum’daki ikinci mağazası oldu. 

ŞENER ŞAHİKA: DÜNYAYA YAYILMAK İSTİYORUZ

Açılış töreninde davetlilere hitap eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şener Şahika, Şahika Group’un iş hayatındaki yolculuğunun 1979 yılında başladığına dikkat çekti. Seramik, inşaat malzemeleri ve boya sektöründe hizmet veren köklü bir firma olduklarını ifade eden Şener Şahika, “Şu an 9 ülkeye ihracat yapıyoruz ve hedefimiz bu sayıyı çok daha artırmak. Daha farklı bir sinerji oluştursun diye Seramiksan’ı da tercih ettik. Erzurum’a ikinci mağazamızı kazandırdık. Bizlerin amacı Bursa’dan Avrupa’ya açılabilmek, buradan ise Afrika ve doğuyu yönetebilmek. Logomuzun içerisinde de yer alan şahika, ahilik, dürüstlük felsefesini ifade ediyor. Şahika kelimesi de Farsçadan gelmekte ve zirve anlamı taşımaktadır. Bu düsturla yıllardır hareket ediyoruz ve vatanımıza, hizmet etmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

GENEL MÜDÜR ÇAĞLAR: ŞAHİKA İLE BULUŞMAKTAN MUTLUYUZ
Seramiksan Genel Müdürü Mustafa Süreyya Çağlar ise Erzurum’da Şahika Group ile buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Koronavirüs salgınıyla birlikte dünyanın ekonomik olarak ciddi yara aldığına vurgu yapan Çağlar, “Genç, dinamik sanayi grubumuz konuta olan ihtiyacın artışı ve inşaat sektörünün bu dönemde kendisini yenilemesine sebep oldu. Bu gelişmeden seramik ve vitrifiye de nasibini aldı. Bizlerde onaylı ve hijyen kaliteli seramiklerimizi vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi. 

MAHMUT UÇAR: YATIRIMCILARIN DESTEKÇİSİYİZ 
Açılışta konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yapılan yatırımdan dolayı Şahika Group yöneticilerini kutladı., “Bizler her zaman Erzurum’a yatırım yapan insanları seviyor ve destekliyoruz” diyen Başkan Uçar, şunları söyledi: “Bu yatırımları yapan insanların vatansever, milliyetçi olmaları bizleri ekstra memnun ediyor çünkü paranın, ekonominin bu güzel insanlarda oluşu bizi mutlu ediyor. Şahika Group yıllardır bu işin mutfağından gelen insanlar, burada çalışan insanları yürekten tebrik ediyorum.” 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ise Erzurum’dan tüm bölgeye hizmet veren, istihdama ciddi katkılar sağlayan Şahika Group ile buna benzer hizmet veren tüm yatırımcıların belediye olarak hizmetinde olduklarını belirterek, “Erzurum’a çakılan her çividen minnettarız. Belediyemiz, şehrimize yatırım yapan herkes bilsin ki, Büyükşehir Belediyesi her zaman onların hizmetindedir” dedi. 

Konuşmaların sona ermesinin ardından Seremiksan Mağazası kurdele kesilerek, resmen hizmete açılmış oldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.