• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 27 Nisan 2016 12:56

Rıdval Dilmen'e Tepkiler Büyüyor

Rıdval Dilmen'e Tepkiler Büyüyor
Yorumcusu olduğu televizyon programında, Erzurum'u ve BB Erzurumspor taraftarlarını eleştirmesi ve özür beklemesi şehirde büyük yankı uyandırdı.

ERKHABER / ERZURUM - Yorumculuğunu yaptığı bir Televizyon Programında Erzurum'da oynana, BB Erzurumspor- Altay maçı hakkında tepki çeken ifadeler kullanan eski Milli futbolcu Rıdvan Dilmen'in, Erzurumsporlu taraftarlar özelinde Erzurum'u eleştirmesi, halkta sert karşılık buldu.

KARIŞIK

İki hafta önce oynan maçın devre arasında ciddi olayların yaşandığını, duyduklarından yola çıkarak 'Gavur İzmir' tabirinin kullanıldığını ve Erzurum'un Altay ve İzmir'e özür borcu olduğunu söylemesi, şehirde infial etkisi yarattı. Sosyal medyada eleştirilerin hedef noktası olan Dİlmen'e; olayları tek taraflı dinleyip öyle yorumladığı için tepkiler çığ gibi büyüdü.

Türkiye'nin her yöresinde yaşayan Erzurumlu Dadaşlar, Rıdvan Dilmeni eleştiri bombardımanına tuttular. Dilmen'in, Altay da oynanan ve bu maçta Altaylı taraftarların yapmış olduğu çirkin tezahürattan hiç bahsetmemesi Dadaşları kızdırdı. 

Tepkilerini dile getiren birçok Erzurumlu; "Sırf kulaktan duyma ve Altay adına yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyoruz. Sayın Dilmen şunu bilmelidir ki; Erzurum, Milli Mücadele ateşinin yakıldığı şehirdir. O güzel İzmir'in işgalinde ilk mitingi düzenleyip bütün Türkiye'yi ve dünyayı ayağa kaldıran yerdir Erzurum! Erzurumumuz, Kendini bilmez bir taraftar güruhunun pkk sloganlarını hazmedecek bir memleket değildir. Eğer o savunduğunuz Altay takımı Erzurum taraftarının saldırısına uğramış olsaydı, 30.000 kişinin arasından o kadar kolay çıkamazdı. Ne yazık ki sizden özür beklemiyoruz Sayın Dilmen! Çünkü biz şampiyon olduk ama Siz bizim gönlümüzde Küme düştünüz!..."