• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ocak 2024 13:35

Profesyonel dağcılar yamaçlarda kaya temizliğine başladı

Profesyonel dağcılar yamaçlarda kaya temizliğine başladı
Artvin-Erzurum Karayolunun 6. kilometresinde meydana gelen heyelandan sonra yamaçtaki kayaların bir kısmı askıda kaldı. Profesyonel dağcılar trafik güvenliğini tehlikeye sokan kayaları temizlemeye başladı.

ERKHABER / ERZURUM - Artvin-Erzurum Karayolunun 6. kilometresinde meydana gelen heyelandan sonra yamaçtaki kayaların bir kısmı askıda kaldı. Profesyonel dağcılar trafik güvenliğini tehlikeye sokan kayaları temizlemeye başladı.

KARIŞIK

 

Artvin-Erzurum Karayolunun 6. kilometresinde meydana gelen heyelandan sonra yamaçtaki kayaların bir kısmı askıda kaldı. Profesyonel dağcılar trafik güvenliğini tehlikeye sokan kayaları temizlemeye başladı.
Artvin'de geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonrası kentin farklı noktalarında heyelanlar meydana gelmişti. Özellikle karayolu üzerinde yaşanan heyelanlarda trafiği olumsuz etkilemişti. Havaların normale dönmesiyle, Karayolları Bölge Müdürlüğü önlem çalışmalarını yeniden başlattı. Geçtiğimiz günlerde Artvin-Erzurum Karayolunun 6. Kilometresinde Deriner-3 Tüneli girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol 12 saat ulaşıma kapalı kalmıştı.
Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açsa da yamaçta bulunan kayalar tehlike saçmaya devam etmesi nedeniyle, bölgede risk tespit edilen taş ve kayalar temizlenmesi için endüstriyel dağcıları bölgeye sevk etti.
Yamaçta askıda bulunan ve her düşmesiyle karayolu güvenliğini tehdit eden yamaçlardaki kayalar, endüstriyel dağcılar tarafından temizleniyor. Endüstriyel dağcılar, karayolunda gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra halatlarla tırmandıkları yamaçlardan karayoluna düşme riski olan kayaları levye, kriko ve bazen de patlatma yönetimiyle kontrollü şekilde düşürüyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları çalışanı Mevlüt Alpaslan, “Artvin-Yusufeli yolunun 6. kilometresinde, Deriner-3 Tünelinin girişinde 3 gün önce yağışlardan dolayı burada büyük bir heyelan oldu. Yol komple trafiğe kapandı. Biz Karayolları ekipleri olarak bu yolu açtık fakat heyelanlı bölgede askıda duran taşlarımız vatandaşın mal ve can güvenliğini aşırı derecede riske soktuğu için profesyonel dağcı ekiplerimizle beraber şuanda burada bulunan çalışmada o askıda duran taşları temizliyoruz. Malumunuz Artvin'in coğrafyası bu şekilde biz burada gerekli çalışmaların çoğunu yaptık. Çelik ağımızı tellerimizi gerdik ama yapamadığımız yerler var, yapılamayacak yerler var. Onları sadece insan gücüyle gördüğünüz gibi dökebildiğimiz kadar taşları döküyoruz. Burada bizim gayemiz bütün vatandaşlarımızın trafikte seyir halinde olan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en azamide en asgariye düşürmek” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.