• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 21 Ekim 2016 12:31

PFDK Erzurumspor'a ceza olup, yağdı!

PFDK Erzurumspor'a ceza olup, yağdı!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), hakem odası basıp, tribünleri ateşe verenlere veremediği cezaları B.B. Erzurumspor'a ve yönetici Murat Aslan'a verdi.

ERKHABER / ERZURUM - Pazar günü kendi evinde İstanbulspor'a 3-2 mağlup olduğu maçtan sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a ceza yağdırıldı. Mavi Beyazlı kulübe "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle 4 bin TL, "saha olayları" yüzünden de 5 bin Tl para cezası veren PFDK, ayrıca müsabaka hakemine hakaret ettiği iddiasıyla Genel Kaptan Murat Aslan'a da 13 bin TL para cezası ve 75 gün de hak mahrumiyeti cezası verdi. 

KARIŞIK

İşte o karar;

Profesyonel Futbol Disilin Kurulu; B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR Kulübünün, 16.10.2016 tarihinde oynanan B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR – İSTANBULSPOR A.Ş. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 4.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada B.Ş. BLD. ERZURUMSPOR Kulübü idarecisi MURAT ASLAN‘ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 75 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar vermiştir.


SOYUNMA ODASI BASANLARA VERİLEMEYEN CEZA!

PFDK'nın özelikle Genel Kaptan Murat Aslan'a verdiği 75 gün hak mahrumiyeti ve 13 bin TL para cezası tartışmalara neden oldu. Süper Lig'de hakem odalarını basıldığını, hakemlerinr rehin alındığını, koridorlarda hakemlere edilmedik hakaretleri bırakmayanların hafif cezalar aldığını ancak Murat Aslan'ın 75 günlük bir ceza almasına anlam veremediklerini söyleyen Mavi Beyazlı yöneticiler, "Elbette hakemlere yapılanları doğru bulmuyoruz. İtirazımız Süper Lig'de bunun örneklerine verilen küçük cezalar karşısında Murat Aslan'a verilen cezadır. Bize göre çok ama çok ağır bir ceza. Bu nedenle gerekli itirazlarda bulunacağız" dediler.