• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 15 Ocak 2018 16:19

"Perdenin ardındaki dünya" kitabı çıktı

"Perdenin ardındaki dünya" kitabı çıktı

ERKHABER / ERZURUM - Erzurumlu Burak Codur'un bir süredir çalışmasını yürüttüğü, "Perdenin Ardındaki Dünya" isimli tiyatro kitabı okuyucusu ile buluştu.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Ana Bilim Dalı Yazarlık Bölümü mezunu Burak Codur, bir araya getirdiği 11 tiyatro oyunu ile kitabının perdesini aralıyor. Dünyanın her bir yanında yaşanan ve yaşanması muhtemel olayları konu edinen Yazar, okurlarını ara ara hüzünlendirdiği gibi güldürmeyi de ihmal etmiyor. Geçmiş dönemlerden günümüz Türkiye'sine, Afrika'dan Japonya'ya, kısa ve keyifli bir yolculuğa sevenleri için merhaba diyor.

2012 yılında sahnelenerek ödüle layık görülen ve izleyicilerin beğenisini toplayarak medyada uyandırdığı geniş yankı ile dikkatleri üzerine çeken "Ölümcül Albino" isimli eserin de kitapta yerini aldığını ifade eden Codur, toplamda ikisi büyük, dokuzu küçük olmak üzere; Fantastik, Trajik, Komedi ve Çocuk Oyun türlerine yer verdiğini ve bu işi yapacak gençlere örnek bir çalışma ortaya çıkarttığını, ancak asıl amacının her geçen gün kötüye giden sanatın gidişatını yukarılara taşıyabilme adına bir nebze de olsa fayda sağlamak olduğunu belirtti.

KARIŞIK