• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Temmuz 2019 01:06

Pasin: “Öküzün altında buzağı aramak” anlamsız boş ve nafile bir uğraştır

Pasin: “Öküzün altında buzağı aramak” anlamsız boş ve nafile bir uğraştır
Pasin: “Öküzün altında buzağı aramak” anlamsız boş ve nafile bir uğraştır

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da üniversite kavşağındaki üst geçitte Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen led ışıkların üzerine afişlerin gelmesiyle oluşan hac işareti görseli sosyal medyada gündem oldu. Fotoğrafı "Erzurum'da haç işaretli üst geçit başlığıyla paylaşanlara en sert tepki MHP Yakutiye İlçe Başkanı Uğur Pasin'den geldi. Sosyal medya üzerinde konuyla ilgili açıklamada bulunan Pasin, "Afişlerin azizliği ile haç şeklini anımsatan görüntünün ortaya çıkmasının üzerine gerek bilinçsiz, gerekse bilinçli bir şekilde kamuoyu oluşturmak kimlere fayda sağlayacak bu bilinmez lakin memleketimizin prestij yönünden zarar gördüğü çok açıktır"dedi.

KARIŞIK

İşte Uğur Pasin'in o açıklaması;

Son iki gündür gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında gezinen talihsiz fotoğraf kamuoyuna bilinçsizce servis edilmekte.

Üst geçiti süsleyen aydınlatma için kullanılmış let ışık diye tarif edilen görselin üzerine gelen afişlerin azizliği ile haç şeklini anımsatan görüntünün ortaya çıkmasının üzerine gerek bilinçsiz, gerekse bilinçli bir şekilde kamuoyu oluşturmak kimlere fayda sağlayacak bu bilinmez lakin memleketimizin prestij yönünden zarar gördüğü çok açıktır.

Bu tür paylaşımların ne yazık ki uzun süre etkisi kaybolmamakla birlikte il dışında yaşayan hemşerilerimizin üzerlerinde haksız bir itham olarak kalmaktadır.

Dadaşlar özellikle diğer memleketlerde yaşayan insanların nezdinde, İslami ve milli değerleri yönünden hassasiyetleri olan, muhafazakar bir kimliğe sahiptir. Bu haksız yanlış bir düşünce değildir, bilakis doğruyu yansıtmaktadır.

Dadaşlar toplumsal hassasiyet söz konusu olduğunda ilk refleksi göstermesiyle ülkemizin onur ve gurur kaynağıdır.
Bu tür yalan, yanlış haberler ne yazık ki; toplumun değer yargılarına zarar vermekte, telafisi mümkün olmayacak yakıştırmalara yol açmaktadır.

Fotoğrafa dikkatli bakıldığında gerçeği yansıtmadığı aşikarken deyim yerindeyse “öküzün altında buzağı aramak” anlamsız boş ve nafile bir uğraştır. Bu tür nafile uğraşlar yerine insanları bilinçlendirici, eğitici paylaşımlarda bulunmak daha yerinde ve faydalı olacağı kanaatindeyim.

Birlik ve berberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, toplumumuzu daha duyarlı ve yapıcı olmaya davet ediyor ve yine toplumumuzu ilgilendiren dinamiklerimize hassasiyet gösterdiklerinden ötürü tebrik ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.