• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ocak 2024 11:58

Palandöken sömestir tatiline erken girdi

Palandöken sömestir tatiline erken girdi
Ülkemizin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandöken’de sömestir tatili için hem şehir içinden hem de dışarıdan yoğun bir talep var.

ERKHABER / ERZURUM - Ülkemizin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Palandöken’de sömestir tatili için hem şehir içinden hem de dışarıdan yoğun bir talep var.
Bu yıl erken yağan kar ile sezonu tüm kayak merkezlerinde daha önce açan Palandöken’de okulların tatil olmasıyla birlikte yoğunluk en üst seviyeye çıktı. Ülkemizin ve Avrupa'nın en gözde turizm destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezi sömestir tatiline erken girdi. Türkiye'nin kış turizmindeki cazibe merkezi olan Ejder 3200; kaliteli pistleri, doğa harikası muhteşem manzarası, modern dinlenme alanları, kafe ve restoranlarının yanı sıra buz duvarı, yamaç paraşütü, gece kayağı, fun park, hedikli kar yürüyüşü rotaları, snowdown hill, çadır ve karavan kamp alanları, bin 400 metre uzunluğunda snow park gibi birçok sosyal faaliyetlerle kayakseverlere hizmet veriyor.
Son yıllarda revaçta olan Palandöken Kayak Merkezi’nde her türlü kayak ve benzeri etkinlik yapmak isteyenlere uygun pistler ve faaliyetler bulunuyor. Dünyanın en profesyonel kayakçılarının yanında kızaklarla kaymak isteyenler de Palandöken’de fırsat bulabiliyor. Aynı zamanda “acemi pisti” olarak adlandırılan alanda kızakla düşe kalka kayanlar ise zaman zaman yürekleri ağza getiriyor. Öğrenciler de okulların tatile girmesiyle birlikte Palandöken’e akın ederken, düzenlenen kayak kursları ilgi görüyor.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.