• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Nisan 2019 12:50

Palandöken Gelişim Derneği'nden Sekmen’e Kitap Fuarı çağrısı…

Palandöken Gelişim Derneği'nden Sekmen’e Kitap Fuarı çağrısı…

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan Kitap Fuarı’na katılmak isteyen yerel sahaf ve kitapevlerinden, astronomik rakamlar talep edildiği öne sürüldü. Erzurum’un bir çok önde gelen kitapevi ve sahafının TÜYAP’ın fiyat politikası nedeniyle fuara katılamayacak olması tepkileri de beraberinde getirdi. Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

KARIŞIK

 

 

Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

27 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında bu sene ikincisi düzenlenecek olan "Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı" her şeyden önce şehrimizin kültür hayatı için bir kazanımdır. Fuarın yapılacağı "Erzurum - Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi" ise bir çok ilimize örnek olabilecek bir yapı olması sebebiyle şehir olarak göğsümüzü kabartmaktadır.

Derneğimizle yapılan görüşmeler ve aldığımız duyumlar neticesinde bu alanda şehrimizde yerel manada faaliyet gösteren sahaf ve kitapevlerimizin yüksek maliyetler sebebiyle bu organizasyona katılamayacaklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Ekonomik manada ülkemizin batı illerine göre daha zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan bu değerlerimizin bizim için bir ticari işletmeden öte Yunus Başkan,Nizamettin Abi, Temel Abi,Rahmi Abi olduğunun bilinmesini isteriz. Biz her şeyden önce bu sahaf ve kitap evlerini kendimizin biliriz. İhtiyacımız olduğunda bu ağabeyilerimizden başka koşacak yerimizde yoktur. Buralar şehrimizin bir nevi kültür kaleleridir.

Şehir olarak bu kalelerimize sahip çıkmalıyız.

Bu konularda her zaman yapıcı ve sorun çözen olan şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN Bey'in bu konuya da el atacağına inanıyor, yardımlarını bekliyoruz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.