• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Kasım 2016 10:34

Palandöken Belediyesi’nden, Etkili İletişim ve Motivasyon semineri

Palandöken Belediyesi’nden, Etkili İletişim ve Motivasyon semineri
Palandöken Belediyesi tarafından personeline etkili iletişim, zaman yönetimi, hedef belirleme ve motivasyon konulu eğitim semineri verildi.


KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM -Palandöken Belediyesi tarafından personeline etkili iletişim, zaman yönetimi, hedef belirleme ve motivasyon konulu eğitim semineri verildi. 
Erzurum İl Müftülük Konferans Salonun da yapılan eğitim seminerine Palandöken Belediye Başkan Yardımcıları, Kişisel Gelişim Uzmanı Esra İnan, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı.
Seminerin amacı ve hedefi hakkın da kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Belediyemiz tarafından etkili iletişim, zaman yönetimi, hedef belirleme ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Kişisel gelişim eğitimi insani değerlerin hatırlanması açısından önemlidir. Palandöken Belediyesi olarak güler yüzlü hizmet vermeye gayret etmekteyiz. Vatandaşa sunulan hizmetlerin vatandaş odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde hizmetlerimizi hızlı, kaliteli, halkın talep ve ihtiyaçlarına uygun sunulabilmesi amacıyla bu gibi eğitimler hep beraber alalım ve uygulayalım. Bu gibi faydalı eğitimleri belediye olarak daha sık yaparak hedefimize ve amacımıza ulaşırız” dedi.
İnan “İletişim’de empati şart”
Katılımcılar seminer veren Kişisel Gelişim Uzmanı Esra İnan, “Özgüven dediğimiz bir insanın aslında hayatının en temel duygusu olarak ifade edilen kendini rahat ifade edebilme, toplum karşısında rahat hareket edebilme ve belki en fazla kurumlardaki arkadaşlar için çok geçerlidir. Çünkü dozunda bir yaklaşım, iletişim ve tepki hem işimizle ilgili kendimize duyduğumuz saygıyı çok etkiler. Ama dozunda olmayan bir tepki ve aşırı bir tavırda kurumun genel vizyonunu çok fazla sarsar. İletişimle ilgili öğrenilmesi gereken çok şey vardır. Konuşmayı karşı tarafa göre ayarlamak. Yani etkin iletişimde öncelik empati yapmaktır. İletişim de üç farklılık vardır bunlar görsel, işitsel, dokunsaldır. Dokunarak iletişim kuran, işitsel olarak iletişim kuran, görsel olarak iletişim kuran” ifadelerini kullandı.
Seminer boyunca ilginç bilgilere de yer veren Esra İnan, izleyicileri sahneye davet ederek yaptığı pratik çalışmalarla katılımcıları hem güldürdü hem düşündürdü.