• Büyükşehir-1
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 03 Ekim 2020 14:14 Haber Girişi : 03 Ekim 2020 14:30

Özakalın tuttuğunu kopardı, +1 geri geldi...

Özakalın tuttuğunu kopardı, +1 geri geldi...
Bakan Varank açıkladı, "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı yani bu 6. Bölge desteklerinden faydalanma programı 1 yıl daha devam edecek. "

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'unda içinde bulunduğu, Bölgesel Teşvik Sistemi’nde 5. bölgede yer alan illerdeki OSB’lere yapılacak yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanması sağlayan ‘+1’ uygulaması, 21 Ağustos 2020 tarihinde 31220 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla sonlandırılmıştı. Konuyu gündeme getiren Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakılın, alınan bu kararın, Erzurum'u yatırım için cazip olmaktan çıkardığını belirterek, kararın gözden geçirmesini ve bu teşvikin devam etmesi gerektiğini belirtmişti. Özakalın konuyu takip edip, siyasetin gündemine de aldırmıştı. Meclis Başkanı Özakalın'ın çabaları sonuç verdi... 

KARIŞIK

 

Varank müjdeyi verdi 

Oda başkanları ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank müjdeyi verdi. 6. Bölge desteklerinden 1 yıl daha 5. bölgede yatırım yapan firmalar faydalanabilecek... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, teşvik sisteminde bir karmaşıklık olduğunu ve bunun son kararnameyle düzeltildiğini belirterek şunları söyledi; “Cazibe Merkezleri diye bir program kanunla başlatılmıştı. Aynı bölgelerde buna yakın bir teşvik sistemi de 3305 sayılı kanunla yatırımcılara veriliyordu. Biz bu iki farklı mevzuattaki farklı teşvik sistemini aslında sadeleştirmiş olduk. Şu anda Cazibe Merkezleri Destekleme Programı devam ediyor. Bu yılsonuna kadar devam edecek. Yılbaşına kadar bize gelip belgesini alan yatırımcı bu teşviklerden aynı şekilde faydalanabilecek. Zaten mevcutta belgesini almış olanlarda bir sıkıntı yok. Biz bunun uzatılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza durumu arz ettik. Elbette bu Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Bunun 1 yıl daha uzatılmasıyla ilgili bir kararname gündemde Ne demek bu; Cazibe Merkezleri Destekleme Programı yani bu 6. Bölge desteklerinden faydalanma programı 1 yıl daha devam edecek. O süre boyunca gelip bizden belgesini alan yatırımcı önümüzdeki 6. Bölge teşviklerinden faydalanabilecek.”

 

ÖZAKALIN: SAHİPLENEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, " Konuyu gündeme getirdiğimizde, Erzurum Milletvekili sayın Recep Akdağ, meseleyi sahiplendi. Çözümü için inanılmaz bir gayret sarfetti. Akdağ öncülüğünde oluşan Erzurum heyeti, Sayın Vali Okay Memiş'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve emek veren herkese Erzurum adına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde karar Resmi Gazete'de yayınlandığında daha dataylı bilgi vereceğiz" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.