• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Ekim 2023 12:14

Özakalın, TOBB yönetim kurulu ile Brüksel’de

Özakalın, TOBB yönetim kurulu ile Brüksel’de
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’ın da yer aldığı, Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB Yönetim Kurulu, ikili görüşmeler ve bir dizi temaslarda bulunmak için Brüksel’e gitti.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın’ın da yer aldığı, Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB Yönetim Kurulu, ikili görüşmeler ve bir dizi temaslarda bulunmak için Brüksel’e gitti.
Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ardından, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’ı ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu, görüşmede Türkiye - Belçika iktisadi ve ticari ilişkileri ve TOBB Brüksel Temsilciliğinin faaliyetlerini değerlendirdi.
TOBB heyeti daha sonra, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Gümrük Birliği modernizasyonu, vize, sınırda karbon düzenleme mekanizmasının etkileri, bölgesel gelişmeler ve Türkiye-AB ilişkilerini ele alındı.
TOBB heyeti, Büyükelçi Kaymakcı’ya yapılan ziyaretin ardından Egmont Enstitüsü’nde düzenlenen, "Cumhuriyetimizin 100. ve Türkiye-Belçika İşgücü Anlaşmasının İmzalanışının 60. Yıldönümü Konferansı"na katıldı. Türkiye Brüksel Büyükelçiliği ve Egmont Uluslararası İlişkiler Kraliyet Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansın açış konuşmalarını, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ve Egmont Enstitüsü Genel Direktörü Büyükelçi Pol De Witte yaptı.
Programda daha sonra Egmont Enstitüsü Avrupa İlişkileri Direktörü Jean-Louis De Brouwer, moderatörlüğündeki ilk oturumda, Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Tarihi”, Gent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dries Lesage, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin Ekonomik ve Endüstriyel Gelişimi” ve Ageas CEO'su Hans De Cuyper, “Belçika-Türkiye Ticaret ve Yatırım İlişkileri ve Ageas'ın Türkiye'deki Yatırım Deneyimi” konulu birer sunum yaptılar.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konferansa ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ekonomisindeki değişim, tarihsel süreç ve Türkiye - AB ilişkilerine dair geniş bir ufuk turu yaptıklarını söyledi.
Konferansın ikinci bölümü, Belçika'daki Türk Toplumu üzerine araştırmalar yapan Tarihçi / Yazar Tina De Gendt’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Bu bölümde; Belçika’da yaşayan ve iş dünyası, tıp ve sosyal hizmet alanlarında başarılı Türklerin hikayelerine yer verildi.
Soru-cevap şeklinde devam eden konferans verilen resepsiyonun ardından sona erdi. Egmont Enstitüsü’nden yeniden TOBB Brüksel Temsilciliği’ne geçen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri burada da TOBB Brüksel Ofisi ve Equans BeLux şirketinde ortak eğitim yapan TOBB ETÜ öğrencileriyle bir araya geldi.
Temsilcilikteki akşam yemeğinden sonra Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.