• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Ekim 2016 11:24

Orhan Bulutlar'dan Ömer Halisdemir açıklaması

Orhan Bulutlar'dan Ömer Halisdemir açıklaması
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar yeni açılacak yola Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verilmediği iddialarına sert tepki gösterdi.

ERKHABER / GÜNCEL - Köşk Mahallesi'nde yapılan ve Palandöken İlçesi'ni Çat yoluna bağlayacak olan yola verilecek isim tartışmalara neden oldu. Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerinin ''Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi önerimiz AK Partili üyelerce reddedildi'' sözlerine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar sert tepki gösterdi.

KARIŞIK

Bulutlar; ''Bu yola tüm şehitlerimizi anmak adına 15 Temmuz Şehitleri Caddesi adını verdik. Bir şehidimizi değil tüm şehitlerimizi anmayı amaçladık. İlçemizde daha önce de Şehitler Parkı'nı açıp Erzurum'un bugüne kadar verdiği 250 şehidin ismini o parkta yaşattık. Yani şehitlerimize gereken saygıyı ve duyarlılığı gösteren bir yönetimiz. Eğer MHP'li üyelerin teklifini kabul etmilş olsaydık 15 Temmuz'da şehit olan iki Erzurumlu şehidimizin ailesini gücendirmiş olmaz mıydık? Ömer Halisdemir'ın ismi hakettiği gibi Türkiye'nin her yerinde okullara, yollara, köprülere verilmiştir. Bizde dediğimiz gibi tüm şehitlerimizi anmak için yapılan yola 15 Temmuz Şehitleri Caddesi adını verdik. Peki MHP'li üyeler, 15 Temmuz Şehitleri arasında ilçemizde yaşayan özel harekat polisimizin ismini neden önerge olarak vermediler onun cevabını istiyorum.'' dedi.