• ŞEpnolat üst

OLİMPİYAT ŞEHRİ ERZURUM

  • Büyükşehir-1

Erzurum 2011 UNIVERSIADE oyunlarına ev sahipliği yapmış bir şehir. Akabinde gençlik oyunlarına tekrar ev sahipliği yaparak olimpiyat şehri olduğunu tescillemiştir. Erzurum bu iki organizasyonda yapmış olduğu başarılı ev sahipliği sayesinde şuan da bütün branşların kamp yeri olarak düşündüğü şehirlerin başında geliyor. Evet Erzurum artık bir spor şehri…

 

Peki Erzurum dünyada olimpiyat şehri olarak biliniyorsa halk olarak bizler ne yapmalıyız? 

 

Çok derine inmeye gerek yok. Günümüzde bir şehrin tanıtımı ülkemizde en popüler olan spor dalı futbol ile mümkündür. Şehirler için temsil eden spor takımının önemli olduğunu özellikle futbolda süper lig veya bir al lig 1. Lig (Profesyonel Lig düzeyinde şehri temsil eden bir takımınız yoksa şehir yarım demektir. Süper ligde veya 1.ligde profesyonel Lig) yer alan takım o şehrin enerjisi ve ruhu demektir. Sporun insana faydası her yerde paylaşılıyor ve artık fiziksel ve zihinsel faydaları herkes tarafından kabul görmüş durumdadır. Spor insanı mutlu ediyor ama asıl soru bizler sporun mutlu olması için gerekli atmosferi oluşturuyor muyuz? Bence düzenli çalışan spor ekosistemini kurabilirsek şehri, sporu ve sporda yer alan herkesi mutlu edebiliriz.

 

Peki spor ekosistemi nasıl olmalıdır? 

 

Bizler taraftar olarak bu sitemin çok uzağında değiliz. Biz taraftarlara düşen takımımızı her koşulda her zaman desteklemektir. Futbolda mutlaka inişler çıkışlar olacaktır. Bende dahil şuan hepimiz B B Erzurumspor’umuzu bir Süper Lig’de görmek istiyoruz. Ama bu oyunda süper lige çıkmakta var çıkamamakta var bize yakışan takımımızın sonuna kadar yanında olmak. Şehir olarak kalıcı kalıplaşmış bir profesyonel takımımızın olması her zaman şehrimizin artısı olacaktır. Spor ekosistemin diğer bir tarafına değinmek istiyorum şehrimizin profesyonel takımı olması futbola gönül vermiş çocuklarımızın gençlerimizin geleceğidir. Peki nasıl? Şuan alt yapıda farklı yaş gruplarında 200’e kişiye yakın gençlerimiz mevcuttur. Bunlar belki de almış oldukları eğitimle bu işi meslek haline getirecekler. Bu da demek oluyor ki gençlerimizi bu ekosistemin içinde tutarsak geleceklerini güvence altına almış olabiliriz.

 

Bir şehrin profesyonel takımı o şehrin kimyasını değiştirir. Şehrin havasına renk katar. Dadaşlara yakışan memleketinin takımının sonuna kadar desteklemesidir.

 

Pele’nin sözü ile yazıma son vermek istiyorum. ‘’Zafer Ne kadar zorsa, kazanmaktaki mutluluk o kadar büyük olur.’’  

 

Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • M. Şimşek 08 Mart 2022 18:49

    Tebrikler kardeşim kalemine sağlık

  • Metin Akarsu 08 Mart 2022 13:50

    Bir şehrin protokol tribünü ve kulüp yönetimi o şehrin vizyonudur bilmem anlatabildim mi