• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Kasım 2017 12:21

O kadar da uzun boylu değil! Palandöken'in adını kimse değiştiremez!

O kadar da uzun boylu değil! Palandöken'in adını kimse değiştiremez!
Hürriyet Gazetesi'nin dünkü Kayak Eki'nde yer alan, "Palandöken'in adı EJDER 3200 olarak değiştirildi" haberi kentte adeta infiale neden oldu!

ERKHABER / ERZURUM - Hürriyet Gazetesi'nin dünkü Kayak Eki'nde yer alan, "Palandöken'in adı EJDER 3200 olarak değiştirildi" haberi kentte adeta infiale neden oldu! Palandöken'in isminin değiştirildiğine yönelik haberle ilgili sosyal medyadan düşüncelerini paylaşan binlerce vatandaş, "O kadar da uzun boylu değil! Palandöken'in adını kimse değiştiremez" diye tepki gösterdiler.  

KARIŞIK

 

“Erzurum” denildiğinde ilk akla gelenlerin başında “Palandöken”in yeraldığını savunan Erzurumlular, "Yılların Palandöken markasından kim ne zarar gördü ki, EJDER 3200 gibi sıradan bir isimle değiştirmeye kalkıyorlar. Kayseri, Erciyes ile Bursa, Uludağ ile Bolu-Kartalkaya ve Kars da Sarıkamış ile bütünleşmiş, tıpkı Erzurum'un Palandöken ile bütünleştiği gibi. Eğer haberde yeralan iddia doğruysa, hemen bundan geri adım atılmalıdır" dediler. 

 

İŞTE SOSYAL MEDYADA YER ALAN TEPKİLERDEN BİRKAÇ ÖRNEK

 

Mensur Yilmaz -  Ejder3200 bembeyaz çoğu kıştır azı yaz hadi gel Er...... Belki değişir erzurumun da ismi.

Ihsan Göral - Çifte minareleri iki minare. üçkümbetlerin ismini üç kulübe, Yakutiye medresesini eski medrese, türbenin ismini dağ camisi vb. yaparlarsa hiç şaşmam. Allah bunlara fırsat vermesin.

Suat Yağan- Medya buna izin vermemeli bizde medyaya destek olalım

Osman Körükler - İlk önce palandöken ismi nerden geliyor ona bakmak lazım

Selçuk Kaftar - Akseker olur Erzurum’un adı. Güzel oldu mu?

Hikmet Karaca - TAM BİR KOMEDİ! Söylentiler doğruysa durum çok vahim. Erzurum'un simgesi PALANDÖKEN'in ismi EJDER 3200 olacakmış. Erzurum'un tek simgesi olan PALANDÖKEN isminin değiştirilmesi şehri, kültürünü ve insanını hafife almaktan başka bir şey değil. Kaldı ki bu konuda kimseden görüş bile alınmadı. "YAPTIM OLDU"ya teslim olmuş bu şehir. YAZIK...

Fuat Özeken -  Kültür birikimlerini, kimliklerini baskın doku ve yapı içinde eriterek Erzurumluluk, Dadaşlık kültürünü yok etmek. amacı güden bir girişim.

Kenan Meral - Bıraksınlar bunları yiğit namıyla anılır.Palandöken neyimize yetmiyorki lakabını asıl yapıyoruz.Basşka işlerle uğraşsınlar ükeye ve memlekete ekonomi lazım.

Cahit Başaran - Palandöken bir dağ ismidir. 3200 rakımlı en yüksek tepesi ise Ejder. Kımsenin değiştirmeye gücünün yeteceğimi düşünülüyor? Müsterih olunuz.