• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Kasım 2016 11:23

Mülteci çocuklara yüz güldüren destek

Mülteci çocuklara yüz güldüren destek
Suriye’de ki iç savaştan kaçarak, Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki Mülteci Kampına yerleşen çocuklara “Oyun Parkı” sürprizine Erzurumlu işadamı Memet Aca da katkı sağladı...

ERKHABER / GÜNCEL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri federasyonu işbirliğiyle 'Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar' projesi kapsamında Suriyeli sığınmacıların barındığı Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki çadır kentte yapılan Oyun Alanı törenle açıldı. Erzurumlu işadamı Mehmet Aca’nın da destek verdiği proje kapsamında amaç çocuklara acıyı ve savaşın bir nebzede olsa unutturmak.

KARIŞIK

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki mülteci kampına yerleşen çocuklar “Oyun Parkı”yla tanıştı. İlçe Merkezine 20 kilometre uzaklıkta Yeşilyurt Mahallesi'nde kurulu ve 10 bin Suriyeli ile 6 bin Iraklı sığınmacının barındığı iki nolu çadır kentte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) işbirliğiyle 'Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar' projesi kapsamında Çocuk Oyun Alanı yapıldı. Alanın açılışına; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, daire müdürleri Erzurumlu işadamı Mehmet Aca ile sığınmacı çocuklar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, şöyle dedi: “Hep birlikte dayanışma ve kaynaşma ile çocuklarımız gelecekte oynaya oynaya büyümelerine zemin hazırlamış dünyada huzur, refah içinde, mutluluk içinde zenginliklerimiz kendimiz kullanarak ve bütün zenginliklerimi farkında olarak yaşayabilecekleri dünyaya talip olacağız."

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ise misafir çocuklar üzerinde unutamayacakları anıları olmasını istediklerini ifade ederek "Vatanlarını savaş sebebi ile terk etmek zorunda kalan misafirler bizim kardeşlerimizdir. Bizlerin de onlarla paylaşacağımızı değerlerimiz var dedik ve şuan hep birlikteyiz. Misafir ettiğimiz çocuklar üzerinde unutmayacakları anıları olsun istedik ve 'Oynaya Oynaya Gülün Çocuklar' projesini hayata geçirdik. Bugünü ve sonrasını çocuklarımız asla unutmayacaklardır. Çünkü onların birlikte oynayabileceği bir oyunlar var. Mutlu, inşallah hayatlarının sonuna kadar bu güzel günü unutmazlar ve hayat boyu mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürürler" diye konuştu.

İŞADAMI ACA: “ÇOCUKLAR İÇİN HER PROJEDE VARIZ”

Projeye destek veren Erzurumlu İşadamı Mehmet Aca ise çocuklar söz konusu olduğunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “ İster Suriyeli olsun ister Iraklı, bizim ülkemize sığınmış tüm çocuklar bizim evlatlarımızdır. Onlar için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”dedi.

Öte yandan, sığınmacı çocuklar için gerçekleştirilen etkinliğe katılan Erzurumlu işadamı Mehmet Aca’ya desteklerinden ötürü plaket takdim edildi.