• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Kasım 2023 13:04

Misafir öğrenciler kahvaltıda bir araya geldiler

Misafir öğrenciler kahvaltıda bir araya geldiler
Ülkemizde son yıllarda farklı ülkelerden gelen ve yüksek öğrenim gören gençlerin sayısında artış yaşanıyor. Türkiye'nin eğitimdeki bu potansiyelini fark eden öğrencilerin adreslerinden biri de Erzurum.

ERKHABER / ERZURUM - Ülkemizde son yıllarda farklı ülkelerden gelen ve yüksek öğrenim gören gençlerin sayısında artış yaşanıyor. Türkiye'nin eğitimdeki bu potansiyelini fark eden öğrencilerin adreslerinden biri de Erzurum.
Türkiye'deki en fazla misafir öğrenci barındıran şehirlerden biri olan Erzurum'da hali hazırda altı binin üzerinde misafir öğrenci eğitim alıyor. Bu öğrencilere Erzurum'da ev sahipliği yapan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Dünya değişik coğrafyalarından gelen öğrencilerin mutluluğu, bir arada olmanın sevinci kahvaltı sofrasına yansıdı. Atatürk Üniversitesi içinde yer alan Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan Gençlik Aktivasyon merkezindeki kahvaltıya otuz beş öğrenci katıldı. Kahvaltıya katılan ülkeler arasında Gana, Senegal, Somali, Afganistan, Suriye, Moritanya, Mısır, Bangladeş, Kamerun, Filistinli öğrenciler yer aldı. Dostluk ve kardeşlik ortamında geçen kahvaltıda; Gana'dan gelen Tarık ''Kahvaltıyı düzenleyen derneğimize teşekkür ederim . Her şey düşünülmüş burada olmaktan çok mutluyum. Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarla bir arada olmak beni çok heyecanlandırıyor.'' dedi.
Kahvaltıdan sonra Filistin Gazze'de yaşanan olaylar hakkında Gazzeli öğrenciler bilgi verdi. Yapılan duanın ve çekilen toplu fotoğrafların ardından program son buldu.

KARIŞIK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.